Direct door naar content
Lekker kickboksen met No Limit Down  afbeelding nieuwsbericht

Lekker kickboksen met No Limit Down

09 maart 2020

Als je een verstandelijke beperking hebt wil je ook lekker kunnen sporten. Waarom zouden voor jou stoere sporten als kickboksen en bootcamp niet mogelijk zijn? Dat is precies wat Tessa van Keulen (24) op het idee bracht om sportlessen aan te bieden voor sporters met een verstandelijke beperking. Ze heeft haar sportschool in Haarlem al een passende naam gegeven: No Limit Down. 

Tessa heeft al vanuit haar werk al veel ervaring in de gehandicaptenzorg en ze doet in haar vrije tijd vechtsporten als als taekwondo, kickboksen, boksen en hapkido. Ze merkte op haar werk dat je als jongere met een verstandelijke beperking niet veel keuze hebt in sporten. Het is toch snel zwemmen of wandelen. 

Ander aanbod
Tessa merkte dat jongeren zoals jij toch vaak andere behoeftes hebben. “Daarvan uit ben ik gaan nadenken welke mogelijkheden er zijn om meer sportgelegenheden te creëren. Hierin vind ik het belangrijk dat het sportaanbod wat No Limit Down aanbiedt anders is dan het aanbod van nu. Het aanbod bestaat nu uit kickboksen, personal training, bootcamp en sport en spel", vertelt ze in een interview met het Haarlems Weekblad. 

Bij de sportlessen wordt Tessa bijgestaan door Bo Hendriks, die net als Tessa ook verschillende vechtsporten beoefent. Samen zorgen zij voor sportlessen voor sporters met een verstandelijke beperking, Syndroom van Down, autisme en gedragsproblemen. 

Extra aandacht
Met No Limit Down wil Tessa vooral zorgen voor laagdrempelige lessen met veel persoonlijke aandacht. "We vinden het belangrijk dat we tijdens de lessen extra zorg en aandacht kunnen bieden. We kijken vooraf naar je persoonlijke doelen en mogelijkheden en hiervan uit maken we een plan van aanpak. Zo kan iedereen een op maat gemaakte sportles krijgen die bij je persoonlijke past.”

Ben je op zoek naar een andere sportschool bij jou in de buurt waar je kan kickboksen? Kijk dan in de sportzoeker

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: