Direct door naar content
Gymgroep voor kinderen met een beperking afbeelding nieuwsbericht

Gymgroep voor kinderen met een beperking

04 maart 2020

Gymnastiekvereniging SV pax heeft al een aantal jaar de gymgroep ‘Mijn kanjers’. Dit is een groep voor kinderen die, om wat voor een reden dan ook, een beetje extra ondersteuning nodig hebben bij het sporten.

Onder leiding van een deskundige trainster en ervaren vrijwilliger leren de kinderen nieuwe vaardigheden, maar plezier staat hierbij absoluut voorop. SV Pax wil graag inventariseren of er voldoende animo is voor een tweede ‘kanjer-groep’.

De groep is bedoeld voor kinderen die door een beperking wat extra begeleiding of ondersteuning nodig hebben. Denk bijvoorbeeld aan een autisme spectrum stoornis, een verstandelijke beperking, ontwikkelingsachterstand of chronische aandoening. Het plan is om bij voldoende animo een tweede groep te starten op een doordeweekse dag na schooltijd.

Bij interesse of vragen kan je contact opnemen met Wout Werker van Team Sportservice Haarlemmermeer. Hij is regiocoördinator Aangepast Sporten en inventariseert voor SV Pax of er voldoende animo is voor een tweede groep. Contact opnemen kan via wwerker@teamsportservice.nl of 023 – 205 5514. Geef eventueel direct aan wat de leeftijd is, om wat voor een type beperking het gaat en welke dag de voorkeur heeft.

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: