Direct door naar content
Wandeltrainers en vrijwilligers gezocht voor de Wandel Challenge!  afbeelding nieuwsbericht

Wandeltrainers en vrijwilligers gezocht voor de Wandel Challenge!

05 maart 2020

Tijdens de Wandel Challenge in West-Brabant gaan mensen werken aan hun conditie. Een aantal weken lang wordt er met een gezellige groep gewandeld in de eigen buurt. Dit gebeurt onder begeleiding van wandeltrainers, vrijwilligers en professionals, zoals huisartsen of fysiotherapeuten. Iedereen die belangstelling heeft om een steentje bij te dragen is welkom!

De Wandel Challenge is een jaarlijks terugkerend evenement waar mensen op een laagdrempelige manier een eerste stap zetten om te gaan bewegen. Wekelijks wordt er vanaf verschillende locaties in West-Brabant gewandeld. De bedoeling is dat de conditie van de deelnemers langzaam wordt opgebouwd. Juist ook die van mensen met een chronische aandoening zoals diabetes, COPD en dergelijke.

“Het actief buiten zijn zorgt naast een betere conditie ook voor een positief effect op het medicijngebruik van diabetespatiënten. Sommige fanatiekelingen begonnen met 3 kilometer, maar lopen nu fluitend de 10 kilometer uit.” Aldus Claudia Rens, beweegcoach Uniek Sporten West-Brabant.

Vrijwilligers gezocht!
Om deze prestatie te behalen, gaan de deelnemers vanaf april 12 weken lang elke week wandelen. Dat gebeurt onder leiding van wandeltrainers en vrijwilligers. Uniek Sporten West-Brabant is op zoek naar vrijwilligers die het leuk vinden om de wandelaars te begeleiden en elke week een passende wandeling uit te zetten in de eigen buurt of gemeente. Daarvoor ontvangen zij een onkostenvergoeding.

Aanmelden
Iedereen die geïnteresseerd is om samen met mensen met diabetes of een andere chronische aandoening aan de slag te gaan, kan contact opnemen met Claudia Rens via westbrabant@unieksporten.nl of bellen naar 076 523 3555.

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: