Direct door naar content
Paralympische sport goalball in regio West-Brabant afbeelding nieuwsbericht

Paralympische sport goalball in regio West-Brabant

11 maart 2020

Ben jij of ken jij iemand met een volledige visuele beperking? Lijkt het je leuk om samen met andere mensen een sport die zich richt op een visuele beperking te beoefenen?
De buurtsportcoaches van de gemeentes Steenbergen, Tholen, Roosendaal en Bergen op Zoom willen een initiatief opstarten om goalball te organiseren in de regio West-Brabant voor mensen met een visuele beperking. Zij onderzoeken momenteel of hier interesse voor is onder de inwoners van eerdergenoemde gemeenten.

Paralympische teamsport
Goalball is een Paralympische teamsport voor mensen met een visuele beperking waarbij het de bedoeling is om de rinkelbal in het doel van het andere team te werpen. Doordat iedereen met een geblindeerde bril speelt, moeten spelers zich op het gehoor oriënteren op de bal. Er worden verschillende verdedigingstechnieken en aanvalstechnieken gebruikt om het spel te kunnen winnen.

Interesse
Mensen die interesse hebben in goalball kunnen tot en met vrijdag 3 april 2020 contact opnemen met een buurtsportcoach in hun gemeente.

Gemeente Steenbergen: i.boluyt@ssnb.nl
Gemeente Tholen: roseline.vandenheuvel@tholen.nl
Gemeente Roosendaal: unieksportenroosendaal@ssnb.nl

Goalballclinic
Bij voldoende interesse zullen de plannen om het initiatief op te zetten verder uitgewerkt worden. In eerste instantie zal dan een goalballclinic worden georganiseerd om de deelnemers kennis te laten maken met deze sport.

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: