Direct door naar content
AV Hanzesport start in maart met Racerunning  afbeelding nieuwsbericht

AV Hanzesport start in maart met Racerunning

10 februari 2021

Vanwege de maatregelen tegen het coronavirus is de start in 2020 afgelast, echter voor kinderen tot 17 jaar gaat  AV Hanzesport Racerunning weer opstarten! 

Wat is Racerunning?

Een RaceRunner is een driewielig loopframe zonder pedalen en met een borststeun en stuur. Kinderen en volwassenen met een lichamelijke beperking kunnen zich hiermee voortbewegen door te lopen of te rennen. 
RaceRunning is de para-atletieksport waarbij de atleet met een RaceRunner op een atletiekbaan verschillende afstanden loopt of rent. De RaceRunner is dan dus een sporthulpmiddel net als een sportrolstoel.

Voor wie?

De RaceRunner is geschikt voor kinderen, jongeren of volwassenen) met een lichamelijke beperking (zoals bv. cerebrale parese, spina bifida, hersenbloeding, MS of syndromen) die in het dagelijks leven een rollator of rolstoel gebruiken voor hun mobiliteit. Voor deze groep (ernstig beperkte) personen is dit in sommige gevallen één van de weinige mogelijkheden om aan sport te doen. Vaak is hun handfunctie zo ernstig aangedaan dat zij bijvoorbeeld geen rolstoelsporten kunnen beoefenen.

Wanneer?

De eerste training start op donderdag 4 maart om 18.00 uur. We zorgen met behulp van Racerunning NL de eerste 6 weken voor Racerunners. Daarom is het handig om je op te geven bij g-atleet@hanzesport.nl

Wil je meer informatie dan kun je contact opnemen met Hanzesport of Mirjam Beltman zutphen@unieksporten.nl

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: