Direct door naar content
Wandelen tegen diabetes en copd afbeelding nieuwsbericht

Wandelen tegen diabetes en copd

19 maart 2020

Het is bewezen … mensen die wandelen zijn gelukkiger en leven langer. Daarom zou er vanaf april weer op veel plaatsen gestart worden met de Nationale Diabetes- en COPD Challenge 2020. Ook in Brabant hebben zich al veel groepen aangemeld, die 16 tot 20 weken lang wekelijks wandelen onder begeleiding van de beweegcoaches van Uniek Sporten Brabant, huisartsen, fysiotherapeuten, diëtisten, praktijkondersteuners en vele andere zorgprofessionals. Beurtelings zouden deze zorgprofessionals meewandelen met de deelnemers, zodat er altijd professionele ondersteuning aanwezig is.

Maar toen kwam het corona virus …
Op dit moment zorgt het coronavirus voor een grote belasting op iedereen die in de zorg werkt en is alle tijd van zorgprofessionals hard nodig voor andere zaken dan de wekelijkse wandelingen in de challenge. Daarnaast is het wandelen in groepen af te raden, zeker voor de kwetsbare deelnemers van de Nationale Diabetes Challenge en de Nationale COPD challenge. Daarom is besloten om de start van de challenge uit te stellen naar september.

Uniek Sporten Brabant
De beweegcoaches van Uniek Sporten Brabant bieden mensen met een beperking of chronische aandoening gratis hulp bij het vinden van een passende sport of beweegactiviteit en kunnen geïnteresseerden in contact brengen met de wandelgroepen van de Diabetes- en COPD Challenge. Ook ondersteunen ze bij vragen over vervoer, hulpmiddelen, financiën en een sportmaatje. Klik hier om te kijken met welke beweegcoach je contact op kunt nemen bij jou in de buurt.

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: