Direct door naar content
Ricardo houdt wc-rol hoog met prothesebeen afbeelding nieuwsbericht

Ricardo houdt wc-rol hoog met prothesebeen

24 maart 2020

Heb jij al meegedaan met de wc-rol Challenge? Dat kan ook heel goed als je in een rolstoel zit of een prothese draagt! De Spaanse Para-wielrenner Ricardo Ten Argilés laat zien hoe je dat doet met twee geamputeerde armen en een prothesebeen. 

Door een ongeluk in zijn jeugd waarbij hij in aanraking kwam met een hoogspanningskabel moesten bij Ricardo zijn beide onderarmen en zijn linker onderbeen worden geamputeerd. Hij heeft zichzelf daarna ontwikkeld tot een echt multi-talent in verschillende sporten. Ricardo behaalde als zwemmer al drie gouden medailles op de Paralympische Spelen en vorig jaar maakte hij bij de WK Para Cycling in Apeldoorn ook een succesvolle overstap naar het wielrennen met twee wereldtitels. 

WC-rol Challenge
Nu ook hij door de coronacrisis thuis probeert fit te blijven, laat hij zien dat hij ook nog andere talenten heeft. Hij blijkt ook nog aanleg te hebben voor voetbal! In een kort filmpje toont hij namelijk dat je ook met een prothese prima mee kan doen aan de populaire wc-rol challenge. Let in het filmpje hieronder ook even op zijn hondje. 

Doe jij ook mee?
Kun jij dat ook? Laat het dan aan ons zien! Deel je filmpje in de Facebook-reacties hieronder of laat zien wat jij voor andere oplossingen hebt gevonden om thuis fit te blijven. Zo kun je anderen misschien weer op een idee brengen met handige oefeningen om in huis te bewegen. 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: