Direct door naar content
Barend traint thuis zijn boccia-skills  afbeelding nieuwsbericht

Barend traint thuis zijn boccia-skills

27 maart 2020

Hoe kun je thuis goed fit blijven als je niet naar je sportclub kunt? Barend Drost, boccia-speler van TeamNL, weet daar wel raad mee. Hij liet afgelopen week al zien dat hij lekker los gaat op een boksbal en dat hij van zijn huiskamer een bocciabaan heeft gemaakt. 

Barend uit Purmerend heeft Cerebrale Parese en zit daardoor in een elektrische rolstoel. Boccia is echt zijn passie: hij heeft niet voor niets een Facebookpagina met de titel ‘Barend Boccia’. Nu hij thuis moet blijven verzint hij van alles om fit te blijven en aan zijn boccia-skills te werken. Dat houdt hij allemaal bij in een Facebook-dagboek. 

Elastiek
Hij had bijvoorbeeld al snel een elastiek in huis gehaald om zijn armspieren te blijven trainen. Hier laat hij zien hoe je ook nog eens handig gebruik kunt maken van je elektrische rolstoel: 

 

 

Posted by Barend Boccia on Thursday, March 19, 2020


Boksbal
Even lekker stompen op een boksbal vindt Barend ook lekker. Met de soundtrack van Rocky eronder gaat dat helemaal goed! 

 

 

Posted by Barend Boccia on Monday, March 23, 2020


Boccia ballen gooien
Dat Barend de muziek onder zijn filmpjes belangrijk vindt, blijkt ook uit dit filmpje als hij de boccia ballen door zijn woonkamer gooit. Hij maakt het echt spannend zo. 

 

 

Posted by Barend Boccia on Monday, March 23, 2020


Net als dat een voetballer het liefste partijtjes speelt, gooit Barend natuurlijk ook het liefst met de boccia ballen. Hij heeft daar allerlei oefeningen voor. Die vind je ook op zijn Facebookpagina.

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: