Direct door naar content
Doe mee met de StayFit Challenge! afbeelding nieuwsbericht

Doe mee met de StayFit Challenge!

01 april 2020

Door de coronacrisis ben je nu veel meer aan huis of je instelling gebonden. De mogelijkheden voor sport en bewegen zijn daardoor ook een stuk minder geworden. Terwijl het juist als je een beperking hebt belangrijk is om te bewegen. Welzorg en RSR starten daarom deze week een StayFit Challenge waarbij je wordt opgeroepen om leuke en inspirerende filmpjes of verhalen te delen met jouw beweegtips voor thuis. Door mee te doen aan de StayFit Challenge steun je ook nog eens de Tik een Euro-collecte van het Fonds Gehandicaptensport, want Welzorg en RSR doneren per winnend dagfilmpje een bijdrage aan Fonds Gehandicaptensport.

Volgens Monique Kalkman, ambassadeur van Welzorg, is sport en bewegen altijd al belangrijk als je een beperking hebt omdat je van nature nu eenmaal minder beweging hebt. “Als je een mobiliteitsbeperking hebt dan loop je minder trappen. Je beweegt uiteindelijk minder op een dag. Dat kun je compenseren door op een sportieve manier te bewegen. Dan kun je daar ook zelfverzekerder door voelen. Als je bij een sportclub komt maak je daar ook vrienden en word je sociaal sterker.”

Fysiek en mentaal thuis fit
Sport en bewegen is dus op die manier op fysiek, sociaal en mentaal vlak belangrijk voor jou. “In deze tijd als je alleen thuis zit zal je het sociale gedeelte online moeten doen. Fysiek fit blijven is nu thuis het enige wat we kunnen doen om ons te wapenen tegen het coronavirus.” Als je fysiek fit wordt, zal je merken dat je het thuisisolement mentaal ook veel beter aan kan. 

Filmpje
Omdat bij Welzorg en RSR de passie om mensen te bewegen centraal staat, vinden zij het nu het moment om jou uit te dagen fit te blijven. Monique roept je daarom op om mee te doen aan de StayFit Challenge. Wat moet je doen? Maak een filmpje of een verhaal over wat jij op dit moment thuis doet om in beweging te blijven. Dat kan een fitnessoefening zijn of een leuk spel in de huiskamer of de tuin. 

Mooie voorbeelden
Ze heeft al mooie voorbeelden voorbij zien komen: “Van een zelfgemaakte tafeltennistafel of boksbal van materialen die je nog in huis hebt tot een lekker recept. Dat je gezond eet in verhouding met de beperkte calorieën die je nu kunt verbranden, is namelijk ook belangrijk. We willen vooral leuke en inspiratievolle filmpjes ophalen zodat we de moed erin houden met zijn allen.” 

Fanzone
Je kan je filmpjes insturen via Welzorg. Daar kun je ook een fanzone vinden, waar bekende sporters met en zonder beperking je aanmoedigen om door te gaan en nog goede tips geven. De beste filmpjes per dag, winnen een gratis toegangskaart voor het mooiste automobielmuseum van Europa: het Louwman museum in Den Haag.

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: