Direct door naar content
Blijf ook thuis in beweging afbeelding nieuwsbericht

Blijf ook thuis in beweging

20 april 2020

In een tijd waarin iedereen zoveel mogelijk binnen moet blijven, kan het lastig zijn om dagelijks voldoende te bewegen. Maar ook in deze tijd is dat heel belangrijk. Er zijn veel initiatieven die je kunnen helpen om thuis leuke en actieve oefeningen te doen. Zo krijg je toch je dagelijkse portie beweging.

Hier onder vind je een beknopt overzicht van de mogelijkheden. De website Uniek Sporten heeft de homepage aangepast, waardoor je direct een aantal beweeginitiatieven ziet waarmee je thuis in beweging kan blijven.

 • ‘Scoor je PR!’ van Special Olympics Nederland
  "Met de Scoor je PR! app kan jij jouw sporters stimuleren om thuis aan hun kracht, balans en uithoudingsvermogen te werken! Door de wekelijkse quiz leren zij tegelijkertijd ook gezond te leven. Alles om fit te blijven in hun eigen omgeving!"
   
 • ‘#STAYFITCHALLENGE’ van Welzorg Nederland
  "Fit blijven in deze periode is een uitdaging. We zitten veel binnen en het is een spannende tijd voor iedereen, zeker ook voor diegenen met een beperking of chronisch zieken. Wij willen samen met jullie een uitdaging aangaan: De Stayfit Challenge. Het doel is om elkaar te inspireren met ideeën, tips, positieve en leuke filmpjes om zo fit en gezond mogelijk te blijven. Het gaat erom dat je doet wat je kan en wat binnen jouw mogelijkheden ligt!"
   
 • Online oefeningen via Revalidatiecentrum Reade
  Deze organisatie zet ook verschillende lessen online. Je kan je aanmelden via deze link. Zij maken ook gebruik van de digitale lessen van de Dirk Kuyt Foundation: www.ikwordtopfit.nl
   
 • Thiro Training
  Thiro Training wil door online programma’s ervoor zorgen dat mensen met een verstandelijke beperking actief blijven en bewust blijven van hun leefstijl. Hiervoor maken zij filmpjes, die je hier kan terug vinden.
   
 • Stichting Koprol
  Deze stichting post via Facebook ook verschillende filmpjes waarmee je in beweging kan blijven.
   
 • Cordaan in Beweging
  De ‘Cordaan in Beweging’ programma’s zijn speciaal gemaakt voor senioren en daardoor ook erg geschikt voor iedereen met een beperking of mindere belastbaarheid. Het mooie is: alle oefeningen kunnen zittend worden uitgevoerd. Klik hier voor meer informatie.
   
 • Reinarde Fit
  Ook organisatie Reinarde heeft een mooie website gemaakt met allemaal oefeningen en spellen die je thuis kan doen. Bekijk de site hier en ga meteen aan de slag.
   
 • Beweegcoaches van Ons Tweede Thuis
  Dennis en Ruben,  beweegcoaches van stichting Ons Tweede Thuis, zitten ook niet stil. Zij hebben ook een aantal leuke beweegchallenges bedacht. Kijk op deze website voor de challenges en andere manieren om voldoende te bewegen.

  Hopelijk motiveert dit jou om ook thuis lekker te bewegen. Mocht je vragen of opmerkingen hebben of juist zelf een initiatief willen delen, neem dan contact met ons op.

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: