Direct door naar content
Blijf TOPFIT met dit aangepaste programma afbeelding nieuwsbericht

Blijf TOPFIT met dit aangepaste programma

09 april 2020

Op YouTube staan duizenden filmpjes met oefeningen om thuis te doen. Zeker nu je door het coronavirus thuis moet blijven zijn die video’s handig, maar als je een beperking hebt zijn die workouts niet altijd voor jou geschikt. Bij het TOPFIT beweeg- en sportprogramma van de Dirk Kuyt Foundation weet je dat wel zeker. 

Het TOPFIT-programma staat al sinds 2018 online, maar komt nu iedereen thuis fit moet zien te blijven zeker van pas. Door het hele programma te doorlopen werk je aan het verbeteren van je mobiliteit, kracht, balans en lenigheid. Op YouTube staan al 25 trainingen van ongeveer een kwartier online. Je kunt hier dus wel even mee vooruit! 

Op eigen tempo
Wat goed is bij dit programma dat instructeurs Evy en Pim je vooral aanmoedigen op je eigen tempo mee te doen. Ze geven ook bij elke oefening aan hoe je die eventueel kunt aanpassen aan jouw mogelijkheden. Het belangrijkste wat ze jou meegeven: doe vooral wat je kunt. Bijvoorbeeld bij de warming-up met het stappen op de plaats kun je ook alleen je armen bewegen of één been. 

Pim geeft aan het begin een belangrijke opmerking: “Sport is niet alleen heel erg goed voor je gezondheid, het is ook heel erg leuk om te doen. Dus veel plezier met de afleveringen van TOPFIT!” Je kunt hieronder gelijk beginnen met training 1:

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: