Direct door naar content
Een virtuele sportles met gebarentolk afbeelding nieuwsbericht

Een virtuele sportles met gebarentolk

21 april 2020

Nu alle sportscholen gesloten zijn, geven veel trainers online in video’s trainingen om thuis met mee te doen. Als je doof of slechthorend bent kan dat het lastig zijn om te volgen. Daar heeft een sportschool uit Hilversum iets op bedacht: een gebarentolk die actief meedoet en de oefeningen live uitlegt. 

Bij sportschool Burning Heart in Hilversum verzorgen ze op dit moment zestien sportlessen per week die live via social media worden uitgezonden. Het bijzondere hieraan is dat tijdens al deze lessen de trainers worden bijgestaan door een gebarentolk. “We willen gewoon iets aanbieden voor iedereen”, zegt Daphne de Jong, eigenaar van de sportschool, bij NHNieuws

Actief meedoen
Met de gebarentolk worden de lessen ook toegankelijk voor doven en slechthorenden, legt ze uit. "De uitleg van de oefeningen gaan natuurlijk heel snel en op het moment dat de gebarentolk staat te helpen kunnen doven en slechtorenden actief meedoen en hoeven ze niet de oefening terug te kijken voordat ze het helemaal begrijpen."

Wil je weten hoe zo’n les eruit ziet? Kijk dan hieronder naar de boksles op de zak van vorige week: 

 

 

Posted by Sportschool Burning Heart on Tuesday, April 7, 2020

 

 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: