Direct door naar content
Fitness met beenprothese in een gratis app afbeelding nieuwsbericht

Fitness met beenprothese in een gratis app

30 april 2020

Als je een beenprothese hebt dan heb je misschien gemerkt dat je sommige thuisoefeningen uit de vele video’s voor jou minder geschikt zijn. Wil je nu gebruikmaken van specifieke training die bij jou past? Dan is de gratis app ‘Training for Amputees’ de moeite waard om nu uit te proberen. 

We weten natuurlijk niet hoe lang deze coronatijd nog aanhoudt, maar met deze app kun je in ieder geval wel even thuis vooruit. De training is namelijk zo ingericht dat je vanaf het moment dat je prothese is aangemeten zes maanden kunt werken aan je conditie en gezondheid. Je hebt voor de makkelijke oefeningen ook niet heel veel nodig: een matje, een bal en een handdoek. 

Drie modules
De training is opgebouwd uit drie modules: Kracht & Conditie, Coördinatie & Balans en Strekken & Ontspannen. De krachtoefeningen doe je zonder je prothese om je de spieren in je bovenlichaam te versterken. Bij de oefeningen die gericht zijn op balans wordt je geholpen bij het krijgen van controle over je prothese. Dit kan je helpen bij het dagelijks leven met je prothese. In de derde module krijg je stretch- ontspanningsoefeningen zonder prothese als cooling down. Deze oefeningen helpen je om te herstellen van de training. 

Verschillende niveaus
De oefeningen duren per keer ongeveer vijf tot elf minuten. De makers van de app adviseren je daarom om twee tot drie keer te trainen met de app en daarbij ook te wisselen tussen de drie modules. Je kunt in de app kiezen uit verschillende niveaus en uit de mogelijkheid uit een samengesteld programma of een programma dat je zelf samenstelt. 

In deze video krijg je alvast een idee van het programma:

Ga voor meer informatie naar deze website

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: