Direct door naar content
Maak kennis met handbiken tijdens de coronaperiode afbeelding nieuwsbericht

Maak kennis met handbiken tijdens de coronaperiode

29 april 2020

Het is de afgelopen periode heerlijk weer geweest en daar moeten we ook van genieten. We hebben al laten zien dat je veel oefeningen kan doen in de tuin of op het balkon. Je kan natuurlijk ook even de deur uit voor een wandeling óf ga net als Mariska een eindje handbiken! (Doe dit uiteraard wel op rustige momenten en in een rustige omgeving). Mariska  Beijer is Europees- en Wereldkampioen rolstoelbasketbal en was in voorbereiding voor Tokyo2020. In beweging blijven is belangrijk. Ze probeert alles in huis te gebruiken van stoelen, flessen tot boodschappentassen. Maar af en toe gaat ze dus ook een stuk handbiken.

Heb jij ook altijd handbiken willen proberen, maar heb je geen handbike thuis? Misschien is dit dan het juiste moment om contact op te nemen met Welzorg Nederland en gebruik te maken van Uniek Sporten Uitleen. Uniek Sporten Uitleen zorgt ervoor dat mensen met een fysieke beperking binnen de gemeenten Arnhem, Doesburg, Duiven, Lingewaard, Overbetuwe, Renkum, Rheden, Rozendaal, Westervoort en Zevenaar sporthulpmiddelen kunnen uitproberen. De handbike (of een ander sporthulpmiddel) leen je minimaal een week tot maximaal zes maanden helemaal gratis. Binnen die periode kan je een goed beeld krijgen of het handbiken bij jou past. Na de uitleenperiode kan je een rapport krijgen met de maten van het gewenste hulpmiddel. Met dit rapport kan men vervolgens naar de gemeente voor het aanvragen van het juiste sporthulpmiddel.

Ga voor meer informatie naar de pagina over Uniek Sporten Uitleen!

 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: