Direct door naar content
Online gastles van bekende topsporters afbeelding nieuwsbericht

Online gastles van bekende topsporters

04 mei 2020

Heb jij de afgelopen weken ook thuis onderwijs gehad van je ouders of leerkracht via een videoverbinding? Om te vieren dat de basisscholen weer (gedeeltelijk) open gaan na de meivakantie, namen diverse (ex-)topsporters en bekende Nederlanders het stokje over van jouw juf of meester met een online gastles. 

Grote kans dat jij vorige week vrijdag ook achter je laptop zat voor een online gastles van een van de 35 gastdocenten, want maar liefst 1600 liefst 1.600 leerkrachten maakten van de mogelijkheid gebruik om met hun groep deel te nemen aan een gratis online gastles, wat betekent dat bijna 40 duizend leerlingen onderwijs kregen op vrijdagochtend 24 april. 

35 docenten
Tot het keurkorps van 35 gastdocenten behoren onder andere Olympisch Kampioen Carlijn Achtereekte, acteurs Frank Lammers en Victor Reinier, muzikant Paul de Munnik, dj Julian Jordan, oud-Olympisch Kampioen Jochem Uytdehaage, Eredivisie scheidsrechter Kevin Blom, diverse tophockeyers, profvoetballers uit de Eredivisie en profvoetbalsters uit de Eredivisie Vrouwen.

Sterkste van het schoolplein 
Het is zeker niet de bedoeling dat je stil blijft zitten tijdens deze lessen. Arnold Vanderlyde, oud-bokser en ambassadeur van Fonds Gehandicaptensport, leert je bijvoorbeeld in een actieve les hoe je de sterkste van het schoolplein wordt. Para-sporters Lisa Bunschoten en Chris Vos vertellen in hun gasles hoe je met een beperking het beste uit jezelf kunt halen. Super leerzaam voor jou dus! 

Wil je later sportcommentator worden? Dan kun je van NOS Langs de Lijn-verslaggever leren hoe je commentaar geeft bij een wedstrijd of de gymles van jouw klas. 

Terugkijken
Alle gastlessen die vorige week zijn gegeven kun je nu terugkijken. Wel leuk voor in de meivakantie nu. Heb jij de online gastles gemist en zou je nog wel een vraag willen stellen aan een van de topspoters? Als jouw juf of meester je klas nu nog aanmeld dan kunnen jullie op een later moment nog een herkansing krijgen met ook weer andere gastdocenten. 

Meer info op: www.onlinegastles.nl

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: