Direct door naar content
Ontdek het sprinten met Kimberly Alkemade afbeelding nieuwsbericht

Ontdek het sprinten met Kimberly Alkemade

01 mei 2020

Para-Atlete Kimberly Alkemade is een echte sprintster. Zij is specialist op de 100 en 200 meter. “Sprinten is heel hard rennen. Dat vind ik zo leuk omdat het mij het gevoel geeft alsof ik aan het vliegen ben. Alsof ik even los kom van de grond. Super cool hè?”, zegt Kimberley in een video. Maar dat sprinten kun je zeker niet trainen in de woonkamer? Echt wel! Ontdek samen met Kimberly hoe je dat doet. 

Wil jij bij jou thuis het sprinten met een prothese ontdekken dan heb je niet veel nodig: drie stoelen, een matje, een handdoek en een flesje water om af en toe wat te kunnen drinken. Kimberly begint met een goede warming-up, want dat is belangrijk. Ze begint met dertig seonden planken. Die oefening is goed voor je buikspieren, ook wel core genoemd. “Dat is eigenlijk de kapstok van je lichaam”, legt ze uit. 

Armen mee bewegen!
Daarna heeft ze een volgende oefening die al veel meer op hardlopen lijkt: de running arms. Hierbij oefen je de armbeweging tijdens het hardlopen. Probeer dat maar met haar steeds sneller mee te doen. Na die oefening gaan we hetzelfde ook met de benen erbij doen. Op commando ‘snel’ mag je het tempo omhoog gooien!

Rondjes om de stoelen
Aan het einde van haar video heeft Kimberly nog een leuke challenge voor je. Zet drie stoelen in de kamer en dan mag je in een minuut zoveel mogelijk rondjes om die stoelen rennen. Hoeveel rondjes kun jij maken? 

Heel veel succes en plezier met Kimberly!

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten
Programma van:
Partners: