Direct door naar content
Tarryn beklom in rolstoel de Kilimanjaro afbeelding nieuwsbericht

Tarryn beklom in rolstoel de Kilimanjaro

07 mei 2020

In een rolstoel naar de top van de Kilimanjaro op 5895 meter klimmen? De Zuid-Afrikaanse Tarryn Tomlinson dacht in eerste instantie ook dat zoiets onmogelijk zou zijn. Ze had lang geaarzeld, maar in maart besloot ze de uitdaging aan te gaan. Samen met vijf anderen en vier begeleiders beklom ze de besneeuwde top. 

Tarryn (37) werd gevraagd voor de uitdagende beklimming door Guts 2 Glory, een organisatie die sporters met een beperking in Zuid-Afrika helpt hun doelen te realiseren. Ze had wel twee jaar nagedacht over de beslissing, maar dat ze hiermee kan bewijzen dat je met een beperking meer kunt dan je denkt gaf voor haar de doorslag. De tocht werd begin maart gepland, dus voor de grote uitbraak van het coronavirus. 

“Door de Kilimanjaro te bedwingen wilde ik bewijzen dat de meeste obstakels voor gehandicapten door de mens zijn gemaakt”

Tarryn Tomlinson

Met haar eigen bedrijf Live Able strijdt ze voor betere toegang van locaties in vooral de vrije tijds sector, dus hotels, bezienswaardigheden en attracties. “Door de Kilimanjaro te bedwingen wilde ik bewijzen dat de meeste obstakels voor gehandicapten door de mens zijn gemaakt”, zei ze in een Zuid-Afrikaanse digitale krant. De zware tocht heeft haar gesterkt in het idee dat als de ruige natuur valt te overwinnen dat het eenvoudig moet zijn om aanpassingen voor rolstoelgebruikers te doen in de toeristische sector. 

Vier begeleiders
Met haar motto: ‘mijn geestelijke veerkracht bepaalt mijn hoogte’, behaalde ze de top dankzij de vier begeleiders die continu bij haar in de buurt bleven. “Zij aaiden mijn hoofd, brachten eten en drinken, zongen voor mij en met slechts twee hoofdlampen droegen zij mij over de rotsen en afdalingen. Mijn leven was compleet in hun handen”, schrijft ze op Instagram. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tarryn Tomlinson (@tarryntomlinson) on

 

Bron: Trouw

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: