Direct door naar content
Doe mee met de workout van Chris Vos! afbeelding nieuwsbericht

Doe mee met de workout van Chris Vos!

08 mei 2020

Parasnowboarder en ambassadeur van Fonds Gehandicaptensport Chris Vos had vorige week een hele cameraploeg van NOS Sport in zijn tuin. Niet voor een persconferentie maar voor een complete live workout. Zijn sessie van een half uur kun je nu een week later ook nog gewoon meedoen. 

NOS Sport is een serie gestart met bekende Nederlandse topsporters die je meenemen in hun workout. Afgelopen week was het de beurt aan Chris Vos om een pittige training te verzorgen. In de schaduw van het terras introduceert hij zichzelf nog even. “Ik heb een verlamd been rechts, ik kan daar in principe alles mee. Maar als een oefening net iets anders dan zal je het wel zien en dan zal ik het ook zeggen. Ik heb een leuke workout voor je dus laten we lekker beginnen!”

Elk spiertje sterker maken
Chris legt ook duidelijk uit als hij een oefening anders doet en hoe dat met zijn been werkt. Zo doet hij in plaats van een sprong een oefening waarbij hij meer probeert te balanceren. “Ik ga voor mezelf proberen mijn hamstring aan te spannen, die ik eigenlijk niet heb. Maar door te balanceren op een been heb ik een goede oefening. Het ziet er stom uit, ik weet het, maar hierdoor wordt toch elk spiertje in mijn been sterker.” 

Tips van Chris
Chris geeft tussen de oefeningen door ook nog allerlei handige tips voor jou als sporter met een beperking. Zo geeft hij aan dat het belangrijk is om oefeningen zoveel als het kan aan beide kanten te trainen. “Ik ben door mijn been natuurlijk redelijk a-symmetrisch, maar het is belangrijk om juist ook rechts te trainen want dan blijft je lichaam meer één geheel.” 

Hartslag omhoog
De workout van Chris is ook voor hem uitdagend, want hij merkt zelf dat zijn hartslag lekker omhoog gaat en dat praten minder makkelijk gaat. Je gaat deze oefeningen dus wel voelen. Doe jij met Chris? 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: