Direct door naar content
Bij Only Friends Eindhoven wordt weer gesport! afbeelding nieuwsbericht

Bij Only Friends Eindhoven wordt weer gesport!

16 mei 2020

Doordat een aantal coronamaatregelen is versoepeld mag er weer buiten in groepen worden gesport. Bij Only Friends Eindhoven zijn ze daarom twee weken terug al begonnen met een zaterdagochtend vol sport en spel voor kinderen met een beperking. John Warrink kon zien dat de kinderen duidelijk weer op dat sporten hadden verheugd. “Ze konden weer even stoom afblazen!”

Only Friends Eindhoven is in november vorig jaar gestart als sportclub voor kinderen met een fysieke of mentale beperking. John legt uit dat ze met dat idee kwamen omdat hij in Eindhoven zag dat veel kinderen met een beperking nog niet aan sport deden. “We willen kinderen met een beperking die nog niet aangesloten zijn bij een vereniging proberen naar buiten te halen in een sportomgeving.” 

Alle ruimte
Door corona lag het wekelijkse sportmoment bij Only Friends Eindhoven de afgelopen periode even stil. Toen bekend werd dat kinderen weer buiten mochten sporten, heeft John aan de ouders voorgelegd of zij hun kind weer wilde laten sporten. “Wij hebben een fantastisch sportcomplex wat wij huren van de International School in Eindhoven. Daar hebben we alle ruimte. We hebben daarom aan de ouders voorgelegd: als jullie kinderen door de kamer stuiteren en jullie staan erachter dan gaan we weer beginnen.” Er waren ook ouders uit de groep die nog even wilden wachten, omdat ze hun kind te kwetsbaar vinden. “Dat vind ik ook verstandig. We leggen niemand op dat ze moeten komen natuurlijk.”

‘Tot volgende week!’, zeiden ze allemaal. Dat geeft wel aan dat ze hier echt naar uit hadden gekeken. Ze konden weer even stoom afblazen.”

John Warrink - Only Friends Eindhoven

Lachende gezichten
De eerste zaterdag viel letterlijk een beetje in het water door de regen, maar de tweede keer vorige week was een groot succes. “Alleen al het moment dat ze de poort door kwamen en uit de auto stapten vond ik mooi om te zien. Het enthousiasme waarmee ze ons begroetten was fantastisch en de manier waarop ze bezig waren en fysieke inspanning leverden ook. Ik zag alleen maar lachende gezichten. ‘Tot volgende week!’, zeiden ze allemaal. Dat geeft wel aan dat ze hier echt naar uit hadden gekeken. Ze konden weer even stoom afblazen.” 

Geen high-fives
Het is natuurlijk wel even anders, want de kinderen kunnen niet te dichtbij hem en de trainers komen. “Kinderen komen normaal naar ons toe voor een knuffel of een high-five. Daar moet je nu wel rekening mee houden. Kinderen kunnen wel dichtbij elkaar zijn maar wij moeten wel die anderhalve meter afstand bewaren. Daar merk je wel dat dat voor iedereen moeite kost.”

Doen!
John kan andere clubs adviseren hetzelfde te doen voor leden met een beperking. “Ik denk dat als je voldoende ruimte hebt dat er echt wel wat mogelijk is. De moeilijkheid zit misschien in dat deze kinderen minder zelfstandig zijn. Wij laten de ouders daarom op afstand van het veld wachten. Daar hebben wij gelukkig de ruimte voor. Op moment dat de mogelijkheid er is dat je ouders op een veilige manier kunt laten plaatsnemen dan zeg ik: doen! Die kinderen kijken er echt naar uit.” 

Ook een keer meedoen op een zaterdag bij Only Friends Eindhoven? Kijk dan hier voor meer info. 

 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: