Direct door naar content
Onbeperkte Elfstedentocht wint belangrijke prijs afbeelding nieuwsbericht

Onbeperkte Elfstedentocht wint belangrijke prijs

19 mei 2020

Iedereen kent de Elfstedentocht op ijs, ook al is die op ijs al heel lang niet meer verreden. Deelnemers aan die Tocht der Tochten worden bij de finish in Leeuwarden als helden onthaald. Als je een beperking hebt, ben je net zo goed een held vinden ze bij Stichting SandyMoves. Zij hebben daarom de Onbeperkte Elfstedentocht opgezet, waarbij je tocht op jouw manier kan volbrengen. Dat initiatief heeft opgelopen week de Nederlandse Loterij in Beweging Prijs gewonnen. 

Ieder jaar reikt Nederlandse Loterij de Nederlandse Loterij in Beweging Prijs uit aan een sportief initiatief. Juist in deze onzekere coronatijd wil Nederlandse Loterij graag steun geven aan hun belangrijke werk om Nederland in beweging te krijgen. De jury heeft daarom besloten om alle vier de genomineerden als winnaars aan te wijzen. Het totale prijzengeld wordt onder hen verdeeld. Ieder initiatief ontvangt een cheque ter waarde van €16.250. 

Vier winnaars
“Voor ons zijn het alle vier winnende initiatieven, zeker in deze tijd. Vandaar dat we hebben besloten om in dit bijzondere jaar de Nederlandse Loterij In Beweging Prijs alle vier genomineerden aan te wijzen als winnaar”, legt juryvoorzitter Bibian Mentel uit. 

Onbeperkte Elfstedentocht
Een van die winnaars is dus de Onbeperkte Elfstedentocht. Dit project wil het voor iedereen met een chronische ziekte of beperking mogelijk maken de beroemde Elfstedentocht af te leggen. “De Tocht der Tochten die geen beperkingen kent”, zegt iniatiefneemster Sandy Krijnen. Zij is ervan overtuigd dat mensen met een chronische beperking leven als topsporters en vindt het tijd dat zij ook worden onthaald als helden. Deelnemers kunnen de tocht lopend, op een tandem, in een rolstoel, een handbike, scootmobiel of welk hulpmiddel dan ook afleggen. Deelnemers kunnen er vijf dagen over doen. 

Geluksgevoel
Bibian Mentel over de Nederlandse Loterij in Beweging Prijs: “Met deze prijs zetten we elk jaar een bijzonder initiatief in het zonnetje: voor jong en oud en voor lichaam en geest. Lekker bewegen is voor veel mensen de sleutel tot het krijgen van een geluksgevoel. Ook voor mij heeft sporten altijd voor een extra dosis energie gezorgd. Met de Nederlandse Loterij in Beweging Prijs hopen we zoveel mogelijk mensen en organisaties aan te moedigen hun sportieve initiatieven aan te melden en met de rest van Nederland te delen.” 

Bekijk hier ook de andere winnaars: 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: