Direct door naar content
Eerste Virtual Special Olympics in België afbeelding nieuwsbericht

Eerste Virtual Special Olympics in België

20 mei 2020

Net als in Nederland hebben onze zuiderburen van Special Olympics Belgium de Special Olympics Nationale Spelen moeten annuleren. De olympische organisatie voor atleten met een verstandelijke beperking in België heeft daar een mooi alternatief voor georganiseerd met de eerste Virtual Games. De Belgische Special Olympics-atleten donderdag 21 en vrijdag 22 mei uitgedaagd mee te doen. Net als bij de Olympische Spelen beginnen deze Spelen met het ontsteken van een vlam.

Normaal gesproken zou dit Hemelvaartsweekend het sportieve hoogtepunt zijn voor alle Special Olympics sporters in België. Door het coronavirus kan dat mooie sportevenement niet doorgaan, maar daar hebben ze een creatieve oplossing op gevonden zodat de deelnemers zich toch van hun sportiefste kant kunnen laten zien. De huidige situatie heeft ons de kans gegeven om onszelf opnieuw uit te vinden, maar vooral om ons eraan te herinneren dat bewegen belangrijk is en dat onze atleten het sportief vuur nog steeds in zich dragen. Dit is onze manier om de wereld te laten zien dat we er staan, ondanks de huidige situatie”, zegt Zehra Sayin, CEO van Special Olympics Belgium. 

Vanuit Nederland kunnen we de online versie van de Special Olympics Belgium Spelen volgen via Facebook en Instagram. Gedurende twee dagen worden de atleten uitgenodigd hun uiterste best te doen om een maximaal aantal challenges te behalen in vijf sportdisciplines: atletiek, wielrennen, raketsport, voetbal en zwemmen. Per sport worden er twee uitdagingen aangeboden, zoals planking, jongleren met een bal, een evenwichtsoefening doen of enkele kilometers wandelen, hardlopen of fietsen. Ze worden daarbij aangemoedigd door bekende Belgische topsporters. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Special Olympics Belgium (@sobelgium) on

 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: