Direct door naar content
Sportgroep voor mensen met autisme zoekt coach! afbeelding nieuwsbericht

Sportgroep voor mensen met autisme zoekt coach!

20 mei 2020

We zijn op zoek naar iemand die lekker wil sporten op een vaste dag in de week en tegelijkertijd een groep wil coachen. Dat klinkt ideaal toch? Jij plant in wat je wilt doen, waar je dit wilt doen en wanneer je dit wilt doen. Dan sluiten er vanzelf mensen aan om dit met jou te komen doen!

Het gaat om een sportgroep voor mensen met autisme, die drie per week samen komen om lekker te sporten in Eindhoven. Maar iemand moet dit natuurlijk regelen... misschien dat jij dat wel wordt, maar niet alleen hoor, dat doe je samen met andere vrijwillige coaches! We gebruiken hiervoor een applicatie die je op je telefoon kunt downloaden. Jij geeft aan wat je gaat doen, waar én wanneer. Andere mensen kunnen zich aanmelden om met je mee te doen. Zo krijgen we een overzicht van welke activiteiten gepland staan. Het is daarom wel belangrijk dat je een smartphone hebt. Verder hebben we weinig eisen, alleen dat je een beetje sportief en sociaal bent.

Je geeft als coach richting en begeleiding tijdens de training/activiteit en je kunt zelf ook lekker mee bewegen!

We doen verschillende sporten zoals: voetbal, zwemmen, hardlopen, bootcamp, hockey en nog meer. Mocht je zelf leuke ideeën hebben om te doen, alle sporten zijn welkom! Het doel van deze groep is dan ook: grenzen verleggen, nieuwe mensen leren kennen en lekker bewegen. We sporten op verschillende plekken buiten maar bij slecht weer kunnen we altijd gebruiken maken van de gymzaal van Autismepunt.

We sporten op maandag van 19:30-21:00 uur, op dinsdag van 19:30-20:30 uur en op zaterdag van 13:30-15:00 uur. Afhankelijk van wat we gaan doen, kiezen we een geschikte locatie.

Ben jij de coach die deze groep in beweging gaat krijgen? Dan zijn wij opzoek naar jou!

Interesse of wil je meer weten? Neem dan contact op met Simone Smeekens via sportgroepeindhoven@gmail.com 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: