Direct door naar content
Taarten voor en door jongeren met beperking afbeelding nieuwsbericht

Taarten voor en door jongeren met beperking

29 mei 2020

In Rotterdam is een mooie taartactie gestart vanuit Lunchroom Fröbel. Voor alle coronamaatregelen kon je daar even lekker gaan zitten voor een lunch of een stukje taart en werd je geholpen door jongeren met een verstandelijk beperking. Bij Fröbel mochten ze dan geen gasten ontvangen. Ze bedachten daarom iets moois om toch te kunnen bakken voor oudere mensen en jongeren met een beperking. 

Fröbel begon de taartactie halverwege maart voor ouderen in zorginstellingen. De taarten werden dan met een persoonlijke kaart van een Fröbelmedewerker bezorgd bij de verschillende huizen. Zo werden ruim 1.500 ouderen blij gemaakt met taart en kaart of een soepje. 

Energie 

Na dat succes besloten oprichtster Saskia Warnaar door te gaan en nog een andere groep hun heerlijke baksels te bezorgen."Wij zijn afgelopen tijd bezig geweest met taarten bezorgen aan jongeren met een beperking, die op dit moment het huis niet uit mogen. Het bezorgen van een taart doet hen echt goed en daar krijgen wij superveel energie van. We willen graag door met dit soort mooie acties", zegt ze bij RTV Rijnmond. 

Om haar bij dit initiatief te helpen kreeg ze uit handen van presentator Sander de Kramer van Rijnmond Helpt een taart en een kaart met een mooi geldbedrag. “Hier kunnen we wel 1.500 nieuwe taarten mee bakken”, zegt Saskia opgetogen. 

Kijk het hele item bij RTV Rijnmond.

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: