Direct door naar content
Doe mee met de Alternatieve Handbikebattle afbeelding nieuwsbericht

Doe mee met de Alternatieve Handbikebattle

04 juni 2020

Onder handbikers is de HandbikeBattle al jaren een begrip. Het beklimmen van de Kaunertaler gletscher in Oostenrijk is jaarlijks voor veel sporters met een beperking een enorme sportieve uitdaging waar ze lang naar toe werken. Dit jaar kan de HandbikeBattle door het coronavirus helaas niet doorgaan, maar daar heeft de organisatie een mooi alternatief op gevonden. Op 21 juni mag je namelijk je na eigen HandbikeBattle in Nederland uitstippelen! 

Paralympisch kampioen en ambassadeur van Uniek Sporten Jetze Plat zal zondag 21 juni om 11 uur online het startschot geven voor de Alternatieve Handbikebattle. Het is nog wel even hopen op goed weer die dag. Mochten de weersomstandigheden te slecht zijn dan wordt op 17 juni besloten of dit evenement eventueel een dag eerder gehouden kan worden. 

Eigen route
Veel profwielrenners werken hun koersen nu binnen af op hun hometrainer, maar voor de Alternatieve HandbikeBattle mag je gewoon lekker naar buiten. Het mooie is dat jezelf je route van ongeveer twee uur handbiken mag uitstippelen bij jou in de buurt. Het is daarbij handig dat je een autoluwe route kiest zodat je veilig kunt handbiken. Dan kun je ook lekker doorrijden. Vooraf meld je je aan bij een speciale Strava-groep om je rit met alle andere deelnemers te delen. 

Samen in virtuele groep
Het gaat bij de Alaternatieve Handbikebattle niet om de snelste tijd of wie zoveel mogelijk kilmeters rijdt. Het belangrijkste vindt de organisatie dat zoveel mogelijk handbikers de weg op gaan om zo alleen maar toch in een virtuele groep samen te bikkelen. Het gaat dus echt om het meedoen en iedereen mag ook meedoen!

Creatieve route
Bij het maken van je route kun je nog extra creatief te werk gaan door een figuurtje te maken. Zo kun je bijvoorbeeld een handbike maken met je route. Een jury kent na afloop een mooie prijs toe aan de creatiefste routemaker. 

Op zoek naar inspirende verhalen van deelnemers aan de HandbikeBattle? Lees dan hier Robert van der Hoek kracht haalde uit de HandbikeBattle of hoe Thijn in alles groeide door het handbiken

Foto: HandbikeBatte.nl

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: