Direct door naar content
Rekken en strekken met Martin van der Pol afbeelding nieuwsbericht

Rekken en strekken met Martin van der Pol

11 juni 2020

Ben jij van al dat stilzitten de afgelopen maanden een beetje stram en stijf geworden? Of misschien voel je juist al je spieren van al die workouts die je hier kunt vinden. Dan hebben we nu een mooie set rek- en strekoefeningen van parawielrenner Martin van der Pol die je makkelijk tussendoor kunt doen. 

Martin (28) werd tot vijf jaar terug als een groot schaatstalent gezien, maar een heftig ongeluk op de schaatsbaan maakte een einde aan zijn dromen. Bij een val werd hij door een andere schaatser geraakt die zijn ijzer in een zenuw van zijn bovenbeen sneed. Na de revalidatie wilde hij weer aan sport gaan doen en toen ontdekte hij dat hij parawielrennen zijn energie kwijt kon. 

Flexibel blijven
Als wielrenner is het behalve veel kilometers maken ook belangrijk dat de spieren goed soepel blijven. Daarom doet Martin dagelijks rekoefeningen. Als je veel achter de computer zit kan dat ook handig zijn om te doen om zo je spieren goed te onderhouden. “Ik doe het om aerodynamisch op de fiets te zitten, maar als je ouder wordt is het ook niet verkeerd om flexibel te blijven.” 

Vijf oefeningen
Martin heeft daarom vijf oefeningen die je nu gelijk kunt doen. Hij pakt daarbij vooral de spieren mee die voor hem als wielrenner belangrijk zijn: de bovenbenen en de bilspieren. Martin sluit af met een mooie multirekoefening. Dus pak je matje en ga maar even lekker ontspannen door die spieren op spanning te zetten!

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: