Direct door naar content
Oogvereniging Zuid-Holland: Netwerkbijeenkomst aangepast sporten in Zuid-Holland (Telefonisch/Online)  afbeelding nieuwsbericht

Oogvereniging Zuid-Holland: Netwerkbijeenkomst aangepast sporten in Zuid-Holland (Telefonisch/Online) 

11 juni 2020

Sporten of op zoek naar een sport voor mensen  met een visuele beperking? Op zoek naar een geschikte sport? Ervaart u hierbij belemmeringen op praktisch of sociaal-emotioneel niveau? Breng ze naar voren tijdens de Netwerkbijeenkomst aangepast sporten in Zuid-Holland op 26 juni 2020. U wilt graag bewegen of sporten en u gaat op zoek naar een geschikte activiteit. Nog al te vaak komt u hierbij helaas belemmeringen tegen. Cijfers laten zien dat de sportparticipatie van mensen met een beperking achterblijft. Hoe komt dit, wat zijn de specifieke drempels?

Drempels
Op vrijdag 26 juni 2020 vindt er tussen 10.00 en 12.00 uur een telefonische/online bijeenkomst plaats waarbij de Oogvereniging en Team Sportservice Zuid-Holland zullen ingaan op de drempels wat betreft sporten voor mensen met een visuele beperking in Zuid-Holland. Naast de drempels bespreken we ook de mooie initiatieven die er bestaan in Zuid-Holland. Aan de hand van deze voorbeelden kunnen onze belangenbehartigers in gesprek met gemeenten in Zuid-Holland om deze drempels weg te nemen. Om de onderhandelingspositie van onze belangenbehartigers te versterken zijn concrete voorbeelden nodig over bijvoorbeeld drempels in vervoer, toegankelijkheid sportlocatie, kosten, etc.

Aanmelden
Bent u een sporter in hart en nieren? Of komt u vanwege uw visuele beperking regelmatig hobbels tegen bij het sporten? Meldt u zich dan voor 24 juni aan voor deze bijeenkomst. Aanmelden is mogelijk via bijeenkomstenZH@oogvereniging.nl. Na aanmelding ontvangt u nadere informatie over het inbellen.

Uitkomsten
Aan de hand van de uitkomsten van de bijeenkomst zullen we een actielijst opstellen met tips en aanwijzingen om bestaande drempels op te lossen. Deze lijst kan ingezet worden in gesprekken met gemeenten in Zuid-Holland om te kijken hoe gaten in het aanbod van aangepast sporten gedicht kunnen worden en om het bestaande aanbod toegankelijker gemaakt kan worden.

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: