Direct door naar content
Vrouw en kat in rolstoel zijn echte maatjes afbeelding nieuwsbericht

Vrouw en kat in rolstoel zijn echte maatjes

11 juni 2020

Kattenliefhebbers en de speciale band met hun kat: het internet staat er vol mee. Maar de vriendschap tussen Shannon Nelson en haar Scooter is toch wel heel erg bijzonder. Ze zitten geruiken namelijk allebei een rolstoel om op pad te gaan. Dat doen ze dus ook gezellig naast elkaar. 

De New Yorkse Shannon (49) zit sinds haar 24ste in een elektrische rolstoel. Toen ze ’s nachts in een zwembad dook, brak ze haar ruggenwervel waardoor ze verlamd raakte. Kat Scooter is ook verlamd aan zijn rug, waardoor hij niet op vier pootjes kan lopen. Shannon en haar vriendin Rose namen het katje in huis nadat het op straat in Bolivia was gevonden. Met een setje wielen konden ze voor Scooter een soort rolstoel maken, zodat ze samen naar buiten konden. 

Rolstoel strijders
Shannon ziet Scooter als haar beste vriend met wie ze ook veel overeenkomsten ziet. “Hij is net als ik ook een vechter. We zijn rolstoel strijders! Als mensen ons samen op straat zien dan lachen ze naar ons.” Ze zou niet zonder Scooter kunnen, zegt ze over haar diepe liefde voor haar kat. “Ik denk dat het ook belangrijk is voor mensen om te weten dieren in een asiel die niet helemaal perfect lijken, toch de meest perfecte huisdieren kunnen zijn.” 

Bron: Metro

Hier zie je Shannon en Scooter samen op pad gaan: 

 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: