Direct door naar content
Online Special Olympics groot feest afbeelding nieuwsbericht

Online Special Olympics groot feest

16 juni 2020

Afgelopen weekend werd vanachter heel wat computers thuis actief meegedaan aan Unified Moves. Dit online feestje was het alternatief voor de Special Olympics Nationale Spelen Den Haag die helaas niet door konden gaan door het coronavirus. Aan het einde van Unified Moves had de organisatie nog goed nieuws met een nieuwe datum voor de Special Oympics 2021. 

De teleurstelling dat de Special Olympics Den Haag, hét sportevenement voor sporters met een verstandelijke beperking, niet doorging werd met Unified Moves aan de kant gezet. Ambassadrice Lize Weerdenburg opende vrijdag vanuit haar versierde huiskamer de online Spelen met de woorden: “Laat het feest beginnen!” 

Nog jaartje wachten
In het stadion van ADO Den Haag werd vervolgens de vlam ontstoken en verzorgde Nathan Rutjes een goede warming-up. Met allerlei leuke challenges en een bingo ging het feest tot en met zondag door. Aan het einde van Unified Moves had de organisatie alvast een mooie mededeling voor iedereen die niet kan wachten op de echte Special Olympics: Den Haag zal namelijk volgend jaar op 11, 12 en 13 juni de Special Olympics Nationale Spelen organiseren. Nog even een jaartje wachten dus, maar dan wordt wel een nog groter feest!

Bekijk hier de samenvatting van FOX Sports:

Special Olympics 2022 in Twente
Ondertussen is ook bekendgemaakt dat je een jaar later weer kan strijden om de medailles, want de Special Olympics Nationale Spelen 2022 worden in Twente georganiseerd. Van 10 tot en met 12 juni 2022 worden namelijk verspreid over 14 gemeenten in de regio Twente de volgende Spelen georganiseerd. 

Je kan hier al een kleine promovideo zien:

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: