Direct door naar content
Een broche om 1,5 meter afstand te houden afbeelding nieuwsbericht

Een broche om 1,5 meter afstand te houden

18 juni 2020

1,5 meter afstand houden is nog steeds het advies om het coronavirus zo min mogelijk te verspreiden. Die afstand in sommige situaties best lastig. Lukt jou dat overal? Om de bewoners van woonzorggroep Groot Schuylenburg in Apeldoorn te helpen werd een slimme oplossing bedacht: een broche met een stoplicht. Als je dichtbij iemand anders komt springt het licht van groen naar rood. 

Om 1,5 meter afstand te houden zijn al verschillende oplossingen bedacht, maar dat zijn vaak vrij grote dingen. 1,5 meter is natuurlijk ook best een afstand. Het kan ook veel kleiner met een klein apparaatje wat je op je shirt bevestigt of om je nek doet: de distancer. Dit kleine stoplichtje is ontwikkeld door een Nederlands bedrijf wat speciaal voor de zorg techniekoplossingen maakt. 

Prikkelarm
Omdat je met een beperking niet te veel prikkels wil hebben, is het hulpmiddel simpel gehouden: geen geluid, flikkerende lampjes of trillingen. Drie lampjes geven aan hoe de afstand tot je begeleider of ouder is. Groen is een veilige afstand, rood is te dichtbij en oranje betekent: dat kan net. 

Handig
Met acht broches mogen bewoners van woonzorggroep Groot Schuylenburg in Apeldoorn nu al uitproberen of dit helpt om afstand te houden in brasserie De Zon waar zij werken. Pedro (21) vertelt in een interview met een De Stentor dat hij enthousiast is over zijn nieuwe broche: “Het is heel handig want ik werk ook in de brasserie en ik merk dat het in de horeca best moeilijk is om afstand te houden. Dit helpt vast.”

Stijl
Als hij één kritiekpuntje mag geven dan moet hij toch zeggen dat de stijl niet helemaal zijn smaak is. “Ik ben een stoplicht geworden”, zegt hij lachend. “Zet er Gucci of Prada op, dat is meer mijn stijl.”

Bron: De Stentor

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: