Direct door naar content
Spellen ingezameld voor mensen met beperking  afbeelding nieuwsbericht

Spellen ingezameld voor mensen met beperking

18 juni 2020

‘Veel liefs’ heet de organisatie die sinds de intelligente lockdown voor allerlei mooie initiatieven voor zorginstellingen hebben gezorgd. Ze hadden geen betere naam kunnen zorgen, want met spelletjes, filmpjes en kaartjes hebben ze al veel liefs bezorgd bij onder andere mensen met een verstandelijke beperking. 

‘Veel liefs’ is een idee van Wenda Linthorst, die uit gesprekken met medewerkers in zorginstellingen en dagbestedingen hoorde dat veel activiteiten niet door konden gaan. Daar wilde zij iets op bedenken en zo heeft ze haar netwerk ingeschakeld om iets moois te doen voor iedereen die wel in een instelling een leuke bezigheid of afleiding kan gebruiken. Zo regelde zij al telefoon om te kunnen beeldbellen en lieten ze filmpjes en kaartjes maken om een persoonlijke boodschap over te brengen. 

Ont-spullen
In de regio’s regio's Friesland, Amsterdam, Nijmegen en Utrecht riep Linthorst met ‘Veel liefs’ mensen al op om spelletjes in te leveren om zo mensen met een verstandelijke beperking een ‘confetti-moment’ te bezorgen. Wenda merkte dat mensen graag wilde helpen. “Het mooie is, dat mensen nu hard bezig zijn met ont-spullen in corona-tijd. Sommige kringloopwinkels geven al aan het niet meer aan te kunnen. Dan is dit een mooi alternatief, wij ontvangen de spullen graag, om er iets goeds mee te doen”, zegt ze tegen Alkmaar Centraal. 

Mooi cadeau
Veel Liefs heeft al op meer dan 500 locaties een pakket vol bakspullen, buitens speelgoed, knutselspullen, boekjes en spellen kunnen bezorgen. “Elke dag ontvang ik mailtjes en kaarten van woongroepen waarin ze vertellen hoe blij iedereen is met de doos met spulletjes die door ons is gebracht”, vertelt Wenda. Ze hoopt dat ze met haar netwerk en hulp van oud-studenten van de Nederlandse Hotelscholen door heel Nederland mensen met een verstandelijke beperking op die manier een mooi cadeau kan bezorgen. 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: