Direct door naar content
Maarten is zelfstandiger geworden door tennis afbeelding nieuwsbericht

Maarten is zelfstandiger geworden door tennis

18 juni 2020

Maarten ter Hofte (16) uit Goor is jong veelbelovend talent in het rolstoeltennis. Een paar jaar terug had hij helemaal niet gedacht dat hij deze sport zo leuk zou vinden, maar inmiddels is het zijn grote passie geworden. 

Maarten is geboren met Spina Bifida, waardoor een deel van zijn benen niet goed functioneert. Hij kan maar kleine stukjes lopen. Toen hij zever jaar oud was had hij nog helemaal niet het idee dat hij ooit zijn sport in rolstoeltennis zou vinden. Op die leeftijd was hij namelijk net begonnen met voetballen. 

Helemaal om
Toen zijn benen hem niet meer konden dragen moest hij helaas met voetbal stoppen. Dat viel hem eerst nog best zwaar, schrijft hij op zijn website. “Voetbal was mijn lust en mijn leven. Dat ik daarmee moest stoppen was dus echt een gemis. En waar ik eerst dacht dat ik tennis niet leuk zou vinden, was ik al snel helemaal om. Ik vind het spelletje erg leuk!”

Talent
Hij was bij tennis uitgekomen na een lange zoektocht voor een geschikte sport. Een advertentie van een lokale tennisclub die zijn moeder zag, bracht hem op dat spoor. Al snel bleek dat de voetballer ook aanleg had voor het wegslaan van een veel kleiner balletje. Inmiddels zit hij al in de Talentgroep van de KNLTB en heeft hij al wat mooie prestaties neergezet. Zo werd hij in 2019 Nederlands kampioen bij de junioren en won hij al twee toernooien. 

Nieuwe vrienden
Maarten heeft zijn passie nu echt in tennis gevonden. Het geeft hem een goed gevoel, vertelt hij in een interview voor de tennisspecial van AD. “Ook al heb je een beperking, je kunt sporten. En ergens goed in zijn. Het heeft me nieuwe vrienden opgeleverd. We hebben allemaal een beperking en iedereen accepteert elkaar. Ik ben er zelfstandig van geworden. Ik vlieg alleen naar het buitenland en kan me goed redden.’’

Bron: AD

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: