Direct door naar content
6 ‘moddervette’ webinars over aangepaste sport afbeelding nieuwsbericht

6 ‘moddervette’ webinars over aangepaste sport

25 juni 2020

“Als alle sportevenementen worden afgelast, komen wij gewoon naar je toe!”, met die gedachte organiseert Dutch Adaptives serie van zes webinars met alles over aangepaste sport. Dutch Adaptives is een sportteam met mensen met een beperking. Zij weten er dus alles van en staan klaar om jou te inspireren met tips en verhalen! 

Dutch Adaptives heeft als missie om sport toegankelijk te maken voor iedereen. Dat doen ze onder andere met clinics. Maar omdat door corona lastig werd, hebben ze een aantal webinars gepland die je gratis kunt volgen. “Het zijn zes moddervette, inspirerende, informatieve online seminars. Of althans dat hopen we. Want wij weten als geen ander dat sporten met beperking en/of chronische ziekte best wat drempels kent. Die nemen wij graag voor je weg!”, laten ze zelf weten.

Handbiken in de Himalaya
Ondertussen zijn al twee webinars gehouden die je nu al terug kunt kijken op de facebookpagina van Dutch Adaptives. Op 6 mei werd vertelde handbiker Tim de Vries alles over zijn sport en beantwoordde hij allerlei praktische vragen. In dat zelfde webinar vertelde Sebastiaan van Nieuwenhuizen een gaaf verhaal over zijn avonturen met de handbike in de himalaya. Op 27 mei stond mindset centraal in de tweede webinar. Paralympisch roeister Annika van der Meer vertelde hoe zij haar geest scherp houdt. 

Nog 3 webinars op de agenda
Dutch Adaptives heeft nog een aantal webinars op de agenda staan. Zo vertellen ze op 8 juli alles over energie: hoe ga je om met een wisselende energiebalans en hoe zorg je dat sport en bewegen past in je dagelijkse leven. Op 29 juli wordt een inspirerend verhaal gedeeld over de vraag hoe je na stilstand weer kunt gaan hardlopen en hoe je omgaat met opbouwen van sport als je leven door bijvoorbeeld een ongeluk of ziekte in eens helemaal anders is geworden. Op 19 augustus staat de laatste seminar gepland over rolstoelsporten: hoe kun je goed leren rollen zonder dat jezelf overbelast. 

Je kunt het webinar over handbiken hier al terugkijken. 

 
Dutch Adaptives Seminar: Handbiken

Yes! Als alle sportevenementen worden afgelast, komen wij gewoon naar je toe! En wel met een zestal moddervette, inspirerende, informatieve online seminars. Of althans dat hopen we. Vandaag is de eerste! Alles over handbiken met Handbike Para atleet Tim de Vries, Sebastiaan van Nieuwenhuizen die de himalaya over fietste met zijn handbike en Handbike ontwikkelaar Frontline-Handbikes. Je raad het al! Alles over handbiken binnen en buiten. Wordt jij lid van ons team? https://dutchadaptives.nl/lidworden/

Posted by Dutch Adaptives on Wednesday, May 6, 2020

Ga voor meer informatie over de andere webinars naar de website

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: