Direct door naar content
Marcel bedacht de buddy-coronastok voor blinden afbeelding nieuwsbericht

Marcel bedacht de buddy-coronastok voor blinden

26 juni 2020

Als je blind of slechtziend bent is het lastig om je aan de 1,5 meter afstand te houden van een ander. Marcel Boer uit Den Haag heeft daar iets op bedacht: een speciale blindegeleidestok die je horizontaal kunt houden om zo met een buddy op gepaste afstand over straat te lopen. Handig toch?

Marcel is zelf vier jaar geleden blind geworden. Hij heeft dus ook zelf ervaren dat het met een visuele beperking best lastig is om op straat anderhalve meter afstand te houden. Een buddy die je aan de hand neemt, kan daardoor ook niet. Dat vond hij vooral vervelend bij zijn favoriete hobby: wandelen in de Haagse Duinen. Door corona stopte zijn wandelclub ook tijdelijk met wandelactiviteiten. “Daarom moest ik iets verzinnen. Van drie keer per week lopen ging het ineens naar nul. Als blinde loop je ook niet in een rechte lijn, daarom is de stok handig”, vertelt hij in De Telegraaf. 

Veel bekijks
Van pvc-buizen begon hij toen zelf een stok met handvatten te maken zodat een buddy het uiteinde kan vasthouden. Een vriend knoopt de herkenbare rode lintjes om de stok. “Dat kan ik natuurlijk zelf niet zien”, zegt Marcel in het artikel. Samen met Wim Carabain, directeur van de stichting Voorall die zich inzet voor mensen met een beperking, probeerde Marcel de stok al uit. “We hadden veel bekijks. Het handige aan deze stok is dat je als buddy de persoon die je begeleidt, kan sturen.” 

Ondertussen krijgt Marcel al bestellingen uit het hele land. Wil jij ook zo’n mooie stok? Ga dan naar de website van Voorall voor meer info.

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: