Direct door naar content
Evan gaat hard met zijn rolstoel-skateboard afbeelding nieuwsbericht

Evan gaat hard met zijn rolstoel-skateboard

29 juni 2020

Je moet het maar durven: met je rolstoel op een skateboard door de stad racen. Evan Lalala doet het gewoon. Hij is als Para Alpine skiër duidelijk niet bang aangelegd. Met zijn aangepaste skateboard laat Evan zien dat je ook in een rolstoel extreme uitdagingen kunt opzoeken. 

Evan was in 2016 met een pittige wandeltocht bezig over Bishops Peak, een vulkaan in Californië (VS), toen hij door een verkeerde stap ongeveer tien meter naar beneden viel. Daardoor liep hij ernstig letsel aan zijn ruggenwervel op en raakte hij uiteindelijk verlamd. In een motivational speech die hij onlangs gaf, maakt hij daar al grappen over: “Ik dacht toen: als ik dan toch verlamd moet raken, nou dan moet ik daar ook maar heel erg goed in worden.”

Terug naar 'normaal leven'
Dat werd zijn nieuwe mantra om alles uit zijn leven te halen. Het begon met het nemen van bochten en trappen, wat in een rolstoel best uitdagend kan zijn ontdekte hij. Door die simpele dingen kon hij weer naar school en weer terug naar het ‘normale leven’.

Sport zoeken
De volgende stap die hij wilde zetten was het vinden van een geschikte sport, want hij had zelf altijd een volleybal gedaan. Hij probeerde van alles: tennis, zwemmen, basketbal, maar uiteindelijk vond hij in mono-skiën zijn absolute droomsport. Vanaf het eerste moment wist hij dat dit zijn sport was. Ook al viel hij steeds, hij bleef maar lachen omdat hij het zo leuk vond. “Het omgaan met obstakels en die ook te zien als kansen, heeft mij niet alleen geholpen om over die drempels te komen, maar heeft mij zeker ook geholpen bij het terugvinden van plezier in alles in mijn leven.”

Van monoski naar skateboard
Van de monoski was het voor Evan een kleine stap naar een skateboard, waar hij zijn rolstoel gewoon op kan zetten. Net als op de monoski kan hij sturen door zijn gewicht te verplaatsen. Kijk maar naar dit filmpje en volg hem op zijn Instagram voor meer inspirerende video’s! 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Evan Lalanne (@evan_lala) on

 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: