Direct door naar content
Dennis ziet geen beperking als personal coach afbeelding nieuwsbericht

Dennis ziet geen beperking als personal coach

30 juni 2020

Dennis Gerkes (21) uit Wilnis heeft pas zijn certificaat als personal trainer gehaald. Dat klinkt misschien niet zo bijzonder, maar hij mist aan zijn beide armen zijn spaakbeen. Ondanks die beperking kan hij heel goed oefeningen voordoen en sporters begeleiden. Hij droomt nu om een eigen sportschool te beginnen voor sporters met een beperking. 

Toen Dennis nog met zijn opleiding bezig was begeleidde hij tijdens een stage al een aantal topsporters. Hij merkte daar eerst wel dat ze anders naar hem keken, vertelt hij in een interview met AD. “Toen ze merkten dat ik er echt verstand van heb, was het gauw over. Dan maakt mijn beperking niet meer uit. De jongens namen me snel in de groep op en accepteerden mij.”

Inspirerend
Door zijn aangeboren beperking zijn er wel bepaalde oefeningen die hij niet kan doen, zoals oefeningen boven zijn hoofd of opdrukken. Hij heeft zichzelf daarom goed aangeleerd om dat soort oefeningen goed onder woorden te brengen om het uit te leggen. Dennis merkt dat anderen het inspirerend vinden wat hij allemaal kan ondanks zijn beperking, maar zelf vindt hij dat niet zo bijzonder. “Ik ben niet anders gewend.”

“Ik wil anderen laten zien dat ze alles kunnen bereiken als ze zichzelf iets ten doel stellen. Ga ervoor en zie geen obstakels"

Missie
Nu hij zijn papieren heeft kan hij aan de slag bij een lokale sportschool, maar door coronacrisis lag alles stil. Gelukkig kreeg hij al aanvragen voor schema’s om thuis fit te blijven. Als personal coach droomt hij er van om ooit een eigen sportschool te openen om sporters met een beperking te begeleiden. Daar zit zijn missie: “Ik wil anderen laten zien dat ze alles kunnen bereiken als ze zichzelf iets ten doel stellen. Ga ervoor en zie geen obstakels. Als je valt, val dan vooruit en laat het een ontwikkeling zijn. Dat is wat ik de mensen wil meegeven.”

Lees het hele verhaal bij AD.nl

Foto: via Facebook

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: