Direct door naar content
Beweeg mee, met Beweeg ID: Gelderse woon- zorg organisaties maken kans op een beweeg-id box! afbeelding nieuwsbericht

Beweeg mee, met Beweeg ID: Gelderse woon- zorg organisaties maken kans op een beweeg-id box!

02 juli 2020

Voor de coronamaatregelen voelde een groot deel van de kwetsbare inwoners zich al eenzaam in Nederland. Het is heel moeilijk voor te stellen hoe het in deze tijd voor deze kwetsbare doelgroep moet zijn om de dagen door te komen. Langdurige eenzaamheid heeft negatieve gevolgen voor de fysieke en mentale gezondheid van ouderen. Een belangrijke risicofactor voor eenzaamheid onder ouderen is het verlies van het sociale netwerk. Daarom introduceren we de beweegID kist.

BeweegID kist
De behoefte bij zorglocaties ligt op dit moment bij ‘nieuwe energie’ door bewegen en ontmoeting. Met name ook in de buitenlucht aangezien dit lang niet heeft kunnen plaatsvinden. Vrijwilligers en verzorgenden bij woonzorgcentra, woongroepen en mensen met een beperking krijgen zo langzamerhand weer beweegruimte, maar de vakantieperiode staat voor de deur. Weer een periode voor deze doelgroep waarbij de eenzaamheid kan toeslaan.

Met de BeweegID-box willen we de vrijwilligers en verzorgers graag ondersteunen om weer nieuwe energie op te doen. Zij kunnen met het spelmateriaal en de laagdrempelige instructiekaarten de doelgroep activeren om weer op gepaste afstand samen te komen en te bewegen. En dit eventueel. ook samen (aan tafel) buiten te doen.

Inspiratie
Wilt u weten wat u kunt verwachten van de BeweegID-boxen en het spelmateriaal? Kijk op de speciale website voor alle informatie: http://beweegid.nl/beweegid-box. De materialen en bijbehorende spelkaarten kunt u gebruiken om uw bewoners op een leuke manier in beweging te brengen.

Samen bewegen zorgt voor plezier!

RIVM
Het is van belang dat u bij het organiseren van de activiteit voor uw bewoners de op dat moment geldende COVID-Richtlijnen van het RIVM, de regio, de gemeente en/ of van uw organisatie hanteert. Wij laten deze verantwoordelijkheid graag bij u als organisatie.

“Bewegen aan Tafel” is coronaproof uit te voeren, doordat het met een klein groepje , 1 op 1, en met gebruik van weinig of geen materiaal uitgevoerd kan worden.

Korte actie Periode!

Wilt u een van de 15 BeweegID boxen en spelmateriaal ontvangen? Bekijk de voorwarden op de site en reageren kan tot uiterlijk zondag 12 juli 2020 via www.geldersesportfederatie.nl/beweegid

Beweeg mee, met BeweegID is een initiatief van de Gelderse Sport Federatie, BeweegID en mogelijk gemaakt door de subsidie “plannen die de sociale verbindingen ‘in coronatijd’ versterken” van de Leefbaarheidsalliantie en Provincie Gelderland.

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: