Direct door naar content
Dj Elroy maakt radio vanuit zijn rolstoel afbeelding nieuwsbericht

Dj Elroy maakt radio vanuit zijn rolstoel

04 juli 2020

Elroy Dolleman uit Schiedam is een echte muziekliefhebber en daar is hij dacht en nacht mee bezig: hij schrijft liedjes, heeft zijn eigen radiozender en draait als dj Elroy op feestjes. Bij die grote passie laat hij zich duidelijk niet beperken doordat hij in een rolstoel zit. 

Elroy is geboren met PDD-NOS en cerebrale parese, waardoor hij in een rolstoel zit. Maar Elroy zal de laatste zijn die daar over zeurt. “Lichamelijk beperkt zijn is iets anders dan je beperkt voelen. Er zijn altijd kansen in het leven. Ik probeer alle kansen te benutten die ik krijg”, zegt hij in een interview met Indebuurt Schiedam. 

Passie voor radio
Ongeveer zes jaar geleden ontdekte Elroy dat radio maken zijn grote passie is. De Clini Clowns maakten een soort radioprogramma, Clowns FM. Toen hij dat hoorde wist hij dat hij dat ook wilde gaan doen. Toen hij op zijn achttiende verjaardag ook nog in een echte radiostudio in het buurthuis mocht kijken was hij helemaal verkocht. “Ik had een glimlach van oor tot oor toen ik die studio zag.” 

Gerard Ekdom
Daarna maakte hij nog iets bijzonders mee, want Stichting Elk Mogelijkheid Benutten, had een ontmoeting met zijn grote radioheld Gerard Ekdom geregeld. Elroy is groot fan van Ekdom omdat hij grappig is en mensen aansteekt met positiviteit. Precies wat hij zelf ook wil doen. 

Eigen zender
Na die ontmoeting met Ekdom bij NPO Radio 2 was Elroy overtuigd dat hij zijn eigen radiozender moest beginnen: MADCAP Radio. “MAD komt van mijn achternaam Dolleman, CAP komt van het woord handicap”, legt Elroy uit. Hij bedacht ook zelf een goede slogan voor zijn station: ‘Voor iedereen die niet beperkt wil zijn’. Met hulp van zijn ouders heeft hij een kamer thuis helemaal omgebouwd tot een radiostudio met mengtafel, microfoon en computer. 

Verzoekplaatjes
MADCAP Radio is vier keer per week te horen: op maandag en donderdag van 19.00 tot 20.00 uur en op dinsdag en woensdag van 17.00 tot 18.00 uur. Elroy zorgt zelf voor muziekkeuze, maar zoals bij een echte radioshow kun je bij hem ook verzoekplaatjes indienen. Je kunt zijn uitzending volgen via zijn website.

Foto: Facebook EMB

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: