Direct door naar content
Probeer sporten met visuele beperking uit! afbeelding nieuwsbericht

Probeer sporten met visuele beperking uit!

10 juli 2020

Heb jij een visuele beperking en wil je graag gaan sporten? Dan wil je vast weten welke sporten je allemaal kunt doen. De Multisportdag op zaterdag 26 september in Lelystad is daar de uitgelezen kans voor. Tijdens die dag kun je van alles van voetbal tot yoga uitproberen. Aan het einde van de dag zul je merken dat als je blind of slechtziend bent veel meer mogelijk is dan je misschien dacht!

De Multisportdag wordt speciaal georganiseerd voor iedereen vanaf 7 jaar met een visuele beperking. Gehandicaptensport Nederland werkt hiervoor samen met Bartiméus Fonds, Koninklijke Visio en de Oogvereniging. Tijdens deze dag krijg je de kans allerlei sport- en beweegvormen die geschikt zijn voor jou uit te proberen. 

Sport gevonden?
Zo kun je tijdens de dag kiezen uit zwemmen, roeien, blindenvoetbal, klimmen, goalball, dansen, fitness, running blind, handboogschieten, judo en showdown. Heb je aan het einde van de dag jouw sport gevonden? Dan word je ook geholpen bij het vinden van een leuke vereniging. Tijdens de dag zijn ook genoeg vrijwilligers en begeleiders aanwezig waar je vragen aan kunt stellen en die je helpen de weg te vinden. 

Coronaproof
De organisatie houdt zich uiteraard ook aan de coronamaatregelen en RIVM-richtlijnen. Daarom wordt aan alle deelnemers gevraagd een eigen sportmaatje mee te nemen. Bij voorkeur iemand uit het eigen huishouden, of anders een begeleider die vanaf 1,5 meter afstand goed verbaal contact kan houden. De organisatie zet zelf ook vrijwilligers in, maar eigen begeleiding is wenselijk. De locatie wordt volledig coronaproof ingericht en aangepast op de behoeften van de bezoekers. 

Ga voor meer informatie en direct aanmelden naar deze website
Bekijk hier een promo van vorig jaar:

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: