Direct door naar content
Youtuber maakt vette offroad rolstoel afbeelding nieuwsbericht

Youtuber maakt vette offroad rolstoel

10 juli 2020

Met een rolstoel kun je best ver komen, maar zijn stranden of de echt ruige natuur met rotsen vaak onbegaanbaar. Soms kun je in natuurgebieden een speciale rolstoel huren waarmee je van de paden af kunt. Of je maakt zelf een offroad rolstoel. Dat is ten minste wat YouTuber Zack ‘JerryRigEverything’ Nelson deed voor zijn vrouw. 

Op zijn kanaal met 5 miljoen abonnees is Zack normaal gesproken vooral bezig met het kapot maken van spullen als smartphone om te laten hoe sterk die gebruiksvoorwerpen eigenlijk zijn. Een paar jaar terug is hij met een hobbyproject juist begonnen om iets te maken. Hij wilde namelijk voor zijn vrouw een voertuig maken waardoor zij met hem ook op avontuur kon. Met haar eigen rolstoel kon ze namelijk niet het strand op of de rotsige bospaden ontdekken. 

Nieuwe plekken ontdekken
Hij besloot daarom een elektrische terreinrolstoel te maken met verschillende onderdelen van fietsen en e-bikes. Die onderdelen maken de The Rig, zoals het echtpaar hem heeft genoemd, minder duur en ook gemakkelijk te repareren. Ondertussen heeft zijn vrouw al 1600 kilometers op haar terreinwagen gemaakt. Zij is daar zo tevreden over dat Nelson nu heeft besloten ‘The Rig’ voor meer mensen te gaan maken. “Het heeft mij al op heel veel plekken gebracht waarvan ik altijd dacht dat ik daar nooit zou komen.”

Superstil
Wat bijzonder is aan het voertuig dat het voor een offroad wagen nogal stil is. Dat komt doordat het een hele stille elektrische motor heeft. “Er komt letterlijk geen geluid van de motor. Daardoor heb je ook een veel natuurlijkere ervaring van je omgeving waar je door rijdt”, zegt Nelson. Ze hebben de ‘The Rig’ al op allerlei terreinen uitgeprobeerd: strand, sneeuw, rotsen, stoffige wegen en overal komt het voertuig goed weg. 

Bekijk deze video om zijn uitvinding in actie te zien in de natuur.

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: