Direct door naar content
Deze schildpad herstelde met Lego rolstoel afbeelding nieuwsbericht

Deze schildpad herstelde met Lego rolstoel

17 juli 2020

Een rolstoel kan je heel veel vrijheid geven als je een beperking hebt. Dat geldt soms ook voor dieren. Een gewonde schildpad die door een medewerker van de Maryland Zoo in Baltimore (VS) werd gevonden, kon dankzij een speciaal gemaakte rolstoel van Lego helemaal herstellen en weer terug de natuur in! 

De schildpad werd al in 2018 gevonden in het Druid Hill Park naast de dierentuin. Het geel gevlekte dier had aan de onderkant van zijn schild verschillende breukjes, waardoor het ook lastig was om vooruit te bewegen. Om het schild goed te laten helen was het belangrijk dat het de grond niet zou raken. Daarom bedachten de dierenartsen van de dierentuin een creatieve oplossing. 

Lego-constructie
Een vriend van een de medewerkers was nogal een Lego-fanaat en bedacht een constructie waarmee het schild omhoog gehouden kon worden. Op die manier kon de schildpad in de dierentuin stukje bij beetje herstellen. Bij schildpadden gaat dat altijd vrij langzaam, maar in de dierentuin zagen ze dat door het gebruik van de lego rolstoel de schildpad verrassend goed herstelde. 

Vrijgelaten in natuur
Ondertussen is het kleine schildpadje die zo groot is als een grapefruit helemaal opgeknapt in de ziekenboeg van de dierentuin. “Door zijn succesvolle herstel met de Lego rolstoel was hij een unieke dierentuin-patiënt. Het was voor ons team daarom ook een mooi moment om hem weer terug in zijn eigen habitat vrij te laten”, zegt dierenarts Ellen Bronson op de website People.com.

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: