Direct door naar content
Wandel- of fietschallenge voor Brabanders met beperking of aandoening afbeelding nieuwsbericht

Wandel- of fietschallenge voor Brabanders met beperking of aandoening

09 juli 2020

Om mensen met een beperking of chronische aandoening te stimuleren te gaan wandelen of fietsen én om het bewegen leuker te maken, organiseren Uniek Sporten Brabant (onderdeel van BrabantSport) en de regionale sportloketten Uniek Sporten deze zomer wekelijkse challenges. De challenges zijn uit te voeren tijdens een wandel- of fietstocht en deelnemers maken iedere week kans op leuke prijzen. 

Elke maandag een nieuwe challenge
Van 13 juli tot en met 14 september staat er iedere maandag een nieuwe challenge op deze pagina. De challenges zijn laagdrempelig en kunnen uitgevoerd worden tijdens een wandel- of fietstocht. Denk bijvoorbeeld aan ‘Maak een foto van je eerste wandeling’, ‘Spot een dier tijdens je wandeling of fietstocht’ of ‘Doe mee aan de challenge van een unieke topsporter, die eigenlijk naar de Paralympische Spelen zou gaan dit jaar’. Iedere week worden er één of meerdere prijzen verloot: kookboeken met gezonde recepten, fiets- en wandelgadgets of toegangskaartjes voor een pretpark. Deze prijzen zijn beschikbaar gesteld door de partners van BrabantSport.

Gezonde leefstijl belangrijker dan ooit
Regelmatig wandelen of fietsen is goed voor hart- en bloedvaten, het verhoogt de weerstand en het draagt bij aan een goed humeur en een gezonde leefstijl. En een gezonde leefstijl is nu belangrijker dan ooit. Bovendien is wandelen en fietsen laagdrempelig en kun je het overal en op je eigen niveau doen. De challenges zorgen voor een extra stimulans om iedere week te gaan wandelen of fietsen.

Gratis beweegadvies
De beweegcoaches van Uniek Sporten Brabant bieden het hele jaar door gratis hulp aan mensen met een beperking of aandoening bij het vinden van een passende sport of beweegvorm. Op deze website staan de contactgegevens van alle beweegcoaches. Ook staan hier nieuwsberichten met tips om te beginnen met wandelen of fietsen.


 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: