Direct door naar content
Hoe blijf je fit tijdens de zomervakantie? afbeelding nieuwsbericht

Hoe blijf je fit tijdens de zomervakantie?

20 juli 2020

De zomervakantie breekt weer aan. Sommige sportclubs blijven deze zomer open omdat ze door corona een lange tijd zijn geweest. Je kunt zelf ook van alles doen om fit te blijven en misschien zelfs een nieuwe sport te ontdekken. We hebben een aantal tips voor jou in de tuin, op het water en op de weg. 

In de tuin
Laten we dichtbij beginnen: in je achtertuin. Op het gras of op het terras kun je namelijk al van alles doen waar je lekker van in beweging blijft. Wat dacht je van touwtje springen, kegelen met flessen of badminton? Als je je vakantie wil gebruiken om vooral aan je kracht te werken dan kun je hier op Uniek Sporten nog eens terug gaan naar de vele filmpjes die we onder #IkbeweegUniek hebben geplaatst. De workout van Chris Vos was bijvoorbeeld lekker pittig en goed te doen in de tuin. 

Op het water
In de zomer is het ook lekker om even de verkoeling van het water te zoeken. In het zwembad of in het buitenwater van een meertje of rivier bij jou in de buurt kun je natuurlijk lekker gaan zwemmen. Maar je kunt ook eens iets anders uitproberen: suppen! Suppen staat voor stand up paddling, met andere woorden: staand peddelen op een plank. Dit ontspannend en je verbetert er je balans mee. Het is wel slim om even een lesje te nemen voor je op de plank stapt, maar verder kan iedereen zonder problemen het suppen uitproberen. Andere leuke watersporten voor de zomer zijn: kanoën, zeilen, surfen en kitesurfen. 

Op de weg en in de natuur
Ga je liever de weg op of de natuur in? Dan zijn wandelen en fietsen natuurlijk goede opties om op rustige manier een gebied te ontdekken en nieuwe wegen en paden bij jou in de buurt in te slaan. Ben je op zoek naar wat meer avontuur? Probeer dan de mountainbike eens uit op een van de vele mooie routes in de Nederlandse bossen. Vaak kun je daar in de buurt ook een mountainbike huren. Als al dat sturen en gehobbel over boomwortels niks voor jou is dan kun je ook gaan skeeleren. Zeker als je strakke asfalt fietspaden opzoekt dan kun je lekker doorglijden, alsof je aan het schaatsen bent. 

Genoeg te doen dus deze zomer! Heb je nog meer inspiratie nodig? Kijk dan gerust in de sportzoeker

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: