Direct door naar content
Thijs ging van rolstoel naar bodybuilding afbeelding nieuwsbericht

Thijs ging van rolstoel naar bodybuilding

24 juli 2020

Dit is een bijzonder verhaal. Thijs Warmerdam (19) uit het Gelderse Buren had nog voor zijn geboorte een hersenbloeding waardoor hij met verschillende beperkingen op de wereld kwam. Hij zou niet kunnen lopen volgens de artsen, maar doordat zijn vader hem in zijn rolstoel overal mee naar toe nam kan hij nu veel meer dan ooit werd gedacht. Thijs traint nu zelfs voor internationale bodybuilding wedstrijden! 

De vader van Thijs had al vroeg besloten om zijn zoon niet zielig te maken en juist allemaal stoere dingen met hem te doen. Zo gingen ze samen naar sportlessen en deden ze verkenningstochten door grotten. En alles op zijn eigen niveau zodat Thijs kon meedoen. Op die manier kwam Thijs ook in aanraking met bodybuilding, vertelt hij in een interview met De Gelderlander

Gespierde benen
Nadat hij aan zijn rug geopereerd was, moest hij veel sporten om helemaal te herstellen. Met zijn vader kwam hij toen uit bij een sportschool in Tiel waar veel bodybuilders trainen. Daar zag hij bijvoorbeeld semi-prof Annemiek Stuip trainen, die volgens Thijs echt gespierde benen heeft. Dat wilde hij ook wel. “Door haar ben ik echt heel serieus gaan trainen.”

“Beperkingen zitten in je hoofd. Ik merk dat niks mij tegenhoudt"

Thijs Warmerdam

Thijs traint nu vijf keer in de week onder leiding van zijn personal trainer Lars Versteegh. Zijn grote droom is om over een paar mee te doen met een internationale bodybuilding wedstrijd voor beginners. Op dat podium wil hij laten zien dat je met een beperking heel ver kunt komen. “Beperkingen zitten namelijk in je hoofd. Ik merk dat niks mij tegenhoudt, want ik zoek meteen oplossingen.” Als hij door zijn beperking een oefening niet kan uitvoeren dan vindt hij namelijk met zijn trainer altijd een manier om het fitnessapparaat toch te gebruiken zoals iedereen dat doet.

Foto's bewerken
Met het bodybuilden kan Thijs nog een andere passie gebruiken: photoshoppen. Zijn zus maakt foto’s waarbij je zijn gekweekte spieren duidelijk kunt zien en Thijs bewerkt die foto’s weer. “Ik kan meer dan je op het eerste gezicht zou denken. Dat wil ik heel graag met mijn sport laten zien.”

Lees het hele interview in De Gelderlander. 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: