Direct door naar content
Even weg in een aangepast vakantiehuisje afbeelding nieuwsbericht

Even weg in een aangepast vakantiehuisje

24 augustus 2020

Wil jij deze nazomer nog even een weekje weg? Dan zul je merken dat het nog best een uitdaging kan zijn als je een rolstoeltoegankelijk vakantiehuisje zoekt. Gelukkig bestaan er genoeg websites vol tips waar je een geschikte bungalow voor een weekendje of weekje weg kunt vinden. 

Droomparken en WheelsB&B

Bij Droomparken hebben ze gemerkt dat steeds meer mensen op zoek zijn naar huisjes die ook toegankelijk zijn voor mensen die minder mobiel zijn of die in een rolstoel zitten. Ze hadden in verschillende parken al aangepaste huisjes met bijvoorbeeld bredere deuren, maar afgelopen jaar hebben ze besloten nog een stapje verder te gaan door met de website WheelsB&B samen te gaan werken. WheelsB&B is een website waar je accommodaties kunt vinden die aangepast zijn op rolstoelgebruikers. Daarbij geven zij ook informatie over toegankelijke faciliteiten in de buurt. 

Inspectie

De aangepaste huizen die Droomparken al heeft, kun je ook op die website vinden. Die huisjes zijn vorig jaar ook kritisch bekeken door de mensen van WheelsB&B om zo ook aan de medewerkers van Droomparken meer uitleg te geven over wat nodig is voor een rolstoeltoegankelijk huisje. Bij die inspectie hebben ze bijvoorbeeld gekeken naar de afmetingen van doorgangen, drempels en andere aanpassingen. Samen hebben zij zo de aangepaste huizen van Droomparken in kaart gebracht zodat je die op zowel Droomparken.nl als WheelsB&B.nl kunt vinden. 

'Geen bunker'

Droomparken heeft net deze week op het park in Beekbergen de eerste twee aangepaste woningen opgeleverd. In een bosrijk gebied komen daar 24 huisjes die zijn toegerust op rolstoelgebruikers, astmapatiënten of mensen die een prikkelarme omgeving zoeken. Deze woningen zijn ruim ingedeeld, maar hebben volgens Droomparken-directeur Andries Bruil vooral ook een leuke inrichting. "Dat je een beperking hebt betekent niet dat je op vakantie in een soort bunker wilt verblijven of in een huisje dat om wille van de ruimte doet denken aan ouderwetse openbare gebouwen", zegt hij in De Stentor.

Meer aangepaste huisjes

Droomparken heeft plannen om in de toekomst meer aangepaste huizen te gaan bouwen, vertelt Bruil. "We nemen dit nu standaard mee in onze filosofie. Als we parken uitbreiden of als er woningen worden vernieuwd, kijken we hier specifiek naar.’’  Dat is natuurlijk goed nieuws voor jou! 

Bijzonder Plekje 

Op de website ‘Bijzonder Plekje’ vind je ook allerlei tips voor een rolstoelvriendelijke vakantie. Wat te denken van vakantieverblijf ’t Keampke in Twente? Of een vakantie bij de rolstoelvriendelijke Pipowagen Warm Welkom? Op de website van Bijzonder Plekje lees je daar meer over! 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: