Direct door naar content
Jongeren in woongroep dolblij met trampoline afbeelding nieuwsbericht

Jongeren in woongroep dolblij met trampoline

30 juli 2020

Tijdens de coronaperiode verraste presentator Sander de Kramer van Rijnmond Helpt allerlei mensen met mooie initiatieven in Rotterdam. Hij zag zo dat met iets kleins hele grote glimlachen ontstonden. Zo ook bij een woongroep in Rotterdam Zuid, hoewel je daar niet van een kleine verrassing kan spreken. Sander zorgde daar namelijk dat het hele terras werd gevuld met een trampoline!

Door de coronamaatregelen mochten de bewoners met een verstandelijke beperking niet veel anders dan binnen blijven. "Zij zitten hier vast in de woning. Vanwege het virus mag er geen contact zijn. Er is geen dagbesteding voor de bewoners en ze mogen eigenlijk alleen maar in de woning blijven", zei Anka van der Voort, de moeder van een van de bewoonsters. Ze had Sander geschreven om te vragen of hij niet iets leuks kon regelen zodat ze toch wat hadden om te doen. 

Lachende gezichten
Toen hij in mei langs ging om te vertellen dat hij een trampoline had geregeld, sprongen de jongeren al een gat in de lucht. Een paar later konden ze nog hoger springen, want de grote trampoline was zo neergezet. De bewoners waren natuurlijk dolblij met de trampoline. Dat is waar de Anka het voor had gedaan. “Dit wilde ik zien, lachende gezichten bij de mensen hier.” 

Weer in beweging
Afgelopen maand ging Sander weer terug naar het huis om te kijken of de trampoline een beetje is gebruikt. Als hij het hek open doet ziet hij al dat eigenlijk geen vraag is. Begeleidster Coby zegt dat de bewoners veel plezier hebben van de trampoline. “Ze gaan er mee naar bed en staan er weer mee op. In deze tijd mag en kan je natuurlijk niet veel, dus nu zijn ze wat meer in beweging. Heerlijk."

Bekijk het hele item terug bij Omroep Rijnmond

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: