Direct door naar content
 Nomineer dé activiteit voor sporters met een beperking afbeelding nieuwsbericht

Nomineer dé activiteit voor sporters met een beperking

03 augustus 2020

Voor het 6e jaar op rij wordt in december tijdens het Topsportgala van de gemeente Amsterdam de Amsterdamse Pluim uitgereikt. Dit jaar kan íedereen een activiteit nomineren voor de Amsterdamse Pluim. De Amsterdamse Pluim is een prijs voor sportorganisaties en -verenigingen met een aanbod voor mensen met een beperking. 

In 2019 ontving Beter Judo de Amsterdamse Pluim uit handen van wethouder Simone Kukenheim. In 2018 ging de Pluim naar de honkbalvereniging Amsterdam North Stars voor hun aanbod voor mensen met een (verstandelijke) beperking en in 2017 naar Running Blind voor mensen met een visuele beperking. 

Bijdragen aan toegankelijkheid
U kunt elke sportorganisatie en -vereniging voor sporters met een beperking in Groot-Amsterdam dit jaar nomineren. Voorwaarde voor een nominatie is dat ze bijdragen aan de toegankelijkheid van het sportaanbod en de -accommodatie. En dat vrijwilligers de drijvende kracht zijn achter de activiteit. Uit alle ingestuurde nominaties maakt een stuurgroep van de initiatiefnemers een selectie.

Vervolgens bezoekt een visitatiecommissie de genomineerden en maakt hiervan een verslag. De commissie bestaat uit ervaringsdeskundigen. Aan de hand van het verslag stelt de stuurgroep een top 3 samen. Deze maken we in oktober bekend. Hieruit kiest het publiek de winnaar.

Initiatiefnemers
De Amsterdamse Pluim is een initiatief van de gemeente Amsterdam, Cliëntenbelang Amsterdam, Reade, Meer Bewegen Voor Ouderen, Fonds Gehandicaptensport, Stichting De Omslag, Cordaan en het Longfonds. 

(Foto: gemeente Amsterdam)

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: