Direct door naar content
Start Racerunning gemeente Epe afbeelding nieuwsbericht

Start Racerunning gemeente Epe

15 juli 2020

Opzet Racerunning in gemeente Epe
De sport die je laat rennen als lopen moeilijk gaat!

Fysiotherapeut Cathrien Hesselink begeleidt een dame met een lichamelijke beperking. Een manier om een betere conditie te krijgen is om te bewegen om vervolgens te bekijken waar de grens ligt. Gezien het feit dat de patiënt van Cathrien niet in staat is om zich zelfstandig voor te kunnen bewegen zoals een individu zonder een beperking, is er gebruik gemaakt van een racerunner.  
 
De man van Cathrien is voorzitter van de lokale atletiek vereniging; AV CIALFO.  
Vanuit inspiratie van de patiënt van Cathrien en overleg met de verenigingsmanager (Bram Spaan) en de voorzitter van AV CIALFO, heeft Cathrien contact gemaakt met de buurtsportcoach aangepast sporten van de gemeente Epe.  Ze zijn om tafel gaan zitten en hebben gekeken naar wat zij willen en wat er moet gebeuren. Na een aantal zaken te hebben uitgezocht, was er maar één mogelijkheid; Dit moet gewoon neergezet worden.  
 
Het blijkt dat er veel mogelijkheden zijn op het moment dat je iets op wilt starten. In deze casus is het zo dat Cathrien zelf de trainer wil worden. Inmiddels heeft ze hier een opleiding voor gevolgd in Venlo en zal de aankomende groep gaan leiden. Op het gebied van de Racerunners zijn er subsidies om ze goedkoper te krijgen en regelingen om ze te lenen en uit te proberen. Er zijn zelfs mogelijkheden beschikbaar tot opslag.  

Maar wat is Racerunning?
De sport RaceRunning doe je op een frame met zadel, 3 wielen en een borststeun.
Je gebruikt je voeten om je voort te bewegen, waardoor je kunt lopen of zelfs rennen!


De RaceRunner is geschikt voor (jong) volwassenen, kinderen en jongeren met een lichamelijke beperking die in het dagelijks leven een rollator of rolstoel gebruiken voor hun mobiliteit. Ook als je een beperkte handfunctie hebt, is het mogelijk om aan RaceRunning te doen. Naast het feit dat RaceRunning zeer geschikt is om bijvoorbeeld de conditie te verbeteren, kunnen atleten aan sportactiviteiten deelnemen en lid zijn van een sportvereniging!

Is Racerunning iets voor jou?

AV CIALFO organiseert samen met RaceRunning NL & Uniek Sporten een aantal lessen met als einddoel : de Najaarsloop op zaterdag 7 november 2020!

Wanneer: Op donderdagen van 19:00-20:00
Waar: AV CIALFO, Wachtelenberg 15, Epe
Data: 24 september  (zaterdag)26 september, 1-8-15-22-29 oktober, 5 november

Lijkt racerunning je iets of ken je iemand voor wie dit een leuke uitdaging is?
Meld je aan voor de informatiedag op 19 september om 13:00 bij AV CIALFO

Opgeven kan via epe@unieksporten.nl
Vermelden: naam, leeftijd, lengte(cm) en binnenbeenlengte (cm)
 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: