Direct door naar content
De Handi-app: tips voor ouders!  afbeelding nieuwsbericht

De Handi-app: tips voor ouders!

16 juli 2020

Hoe leer je een kind met een beperking om zelf tandpasta op de tandenborstel te doen? En hoe zorg je er in het algemeen voor dat een kind zich goed voelt in zijn of haar rolstoel? Het zijn van die alledaagse vragen waar je als ouders van een kind met een beperking mee kampt. Veel antwoorden op die vragen vind je vanaf nu in een nieuwe app: de Handi-app. Voor ouders, maar ook zeker door ouders.

Want wie kunnen dit soort vragen beter beantwoorden dan andere ouders in dezelfde situatie? Dat was in ieder geval de conclusie van twee patiëntenverenigingen, SBH en CP Nederland. Het resultaat is de Handi-app, met meer dan 200 tips over opvoeding en verzorging van een kind met een beperking.

Ervaringsdeskundigen
Ouders komen in de loop der tijd op oplossingen en praktische middelen om hun kinderen zo goed mogelijk bij te staan. Zij kunnen andere ouders daar geweldig mee helpen. Het is het soort alledaagse tips dat juist ervaringsdeskundigen kunnen geven, is de redenering van SBH (open rug, waterhoofd) en CP (Cerebrale Parese) Nederland. De Nederlandse organisatie voor gezondheidsonderzoek en zorginnovatie (ZonMw) ziet die waarde ook en heeft daarom de ontwikkeling van de app gefinancierd.

“Het is het soort tips dat je niet hoort van een huisarts of fysiotherapeut”, aldus Maureen Bult, projectmanager namens de twee patiëntenverenigingen. “Dit zijn echt ervaringstips. Over allerlei grote en kleine dingen die het leven met een kind dat een beperking heeft, wat makkelijker maken.”

Praktisch en duidelijk
Om de app praktisch zo bruikbaar mogelijk te maken, zijn de tips verdeeld over zes categorieën, zoals Eten & drinken, Knoeien & kwijlen en Kleding & lichamelijke verzorging en is gezorgd voor veel overzicht – duidelijke iconen en passende afbeeldingen. Bovendien bevat de app, gelanceerd in de tweede week van juli, een lijst met boeken met ervaringsverhalen, eveneens bedoeld om ervaringen van ouders met anderen te delen.

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: