Direct door naar content
Nieuwe datum Invictus Games 2021 bekend afbeelding nieuwsbericht

Nieuwe datum Invictus Games 2021 bekend

03 augustus 2020

De Invictus Games moesten dit jaar een bijzonder sportfeest in Den Haag worden. Zoals bekend gooide het coronavirus roet in het eten en moest dit sportevenement voor fysiek en/of mentaal gewonde (ex) militairen worden uitgesteld. Inmiddels heeft de organisatie een nieuwe datum bekend gemaakt: 29 mei tot 5 juni 2021. 

De Invictus Games die dus volgend jaar voor de vijfde keer worden georganiseerd zijn een bijzonder sporttoernooi. Je zou het kunnen zien als de Paralympische Spelen voor (ex) militairen die tijdens hun diensttijd een fysieke of mentale beperking hebben gekregen. In verschillende sporten gaan ze de strijd met elkaar aan voor medailles. De Invictus Games zijn bovenal bedoeld de (ex) militairen boven zichzelf uit te laten stijgen en te laten zien dat ze ondanks hun beperking nog tot bijzondere prestaties in staat zijn.

Veiligheid voorop
De deelnemers aan de Invictus Games hebben stuk voor stuk een bijzonder verhaal. In hun herstel en het vinden van een weg met hun beperking is sport een belangrijke stap. De organisatie zet bij de plannen voor het evenement de veiligheid en het welzijn van de fysiek en mentaal gewonden militairen en hun vrienden en familie voorop. In de voorbereiding op het evenement kijkt de organisatie daarom nu ook goed hoe het rekening zal houden met de geldende coronamaatrelegen.

Invictus Spirit tonen
Een van de deelnemers van het Nederlandse Invictus Games Team, Benito Versluys, liet in een reactie al weten uit te kijken naar de Games 2021. “Al het harde werk en de inspanningen van de organisatie en de Nederlandse delegatie zijn nog steeds waardevol en een goede basis om te werken aan een nog mooier evenement in 2021. Samen met mijn teamgenoten, familie en vrienden zullen we onze onoverwinnelijkheid vieren en de Invictus Spirit tonen. Nu we een datum hebben waarop we ons kunnen concentreren, kan ik nieuwe doelen stellen en richting mei 2021 werken. Samen met het team plannen we de trainingsmomenten in, zodat we allemaal bereid zijn om onze kracht aan de wereld te tonen."

 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: