Direct door naar content
Probeer zit-wakeboarden uit met Willem Hooft afbeelding nieuwsbericht

Probeer zit-wakeboarden uit met Willem Hooft

11 augustus 2020

Heb jij zin in een extreme sport zoals wakeboarden? Dat kan ook als je in een rolstoel zit! Dat heeft Willem Hooft al bewezen en nu wil hij anderen ook de mogelijkheid geven dat gevoel van vrijheid op het water te ontdekken. Met zijn Willem Hooft Foundation organiseert hij daarom in september drie introductiedagen. 

Willem was altijd met surfen bezig: hij probeerde zoveel mogelijk tijd op het water te zijn en plande daar alles omheen. Een ernstig motorongeluk waarbij hij een dwarslaesie opliep veranderde zijn leven compleet. Hij dacht eigenlijk dat surfen niet meer mogelijk was, totdat hij ontdekte dat je met een speciaal zitboard heel goed kunt kitesurfen. De kick die hij altijd van surfen kreeg kwam zo weer terug. “Het geeft mij het gevoel van levend zijn en tegelijkertijd krijg ik er heel veel energie van. Als ik van het water kom dan ben ik de hele dag high”, vertelde hij ons in een interview. Lees dat stuk hier terug.

Kitesurfen toegankelijk maken
Dat bijzondere gevoel gunt Willem iedereen met een beperking. Met zijn Willem Hooft Foundation wil hij kitesurfen toegankelijk maken voor mensen met een beperking. Dat doet hij met clinics en het ontwikkelen van betaalbaar materiaal. Door alle coronamaatregelen kon Willem lang geen evenementen organiseren, maar voor september staan nu weer een paar workshops op de agenda. 

Introductiedagen
Tijdens drie introductiedagen in Nederland en België kun je met Willem Hooft laagdrempelig kennismaken met wakeboarden. Deze clinics worden georganiseerd in Sevenum (8 september), Alphen aan den Rijn (9 september) en het Belgische Froidchapelle (10 september). Op deze watersportlocaties kun je leren om op het board te blijven zitten doordat je met een kabelbaan vooruit wordt getrokken. Je hebt voor die clinics daar geen ervaring met wakeboarden nodig. 

Op 4,5 en 6 september organiseert Willem de eerste sit-kitesurf clinic tijdens het Surfana Festival op Bloemendaal aan Zee. Tijdens deze clinic, die nog onder voorbehoud op de agenda staat, leer je meer over het gecontroleerd besturen van de vlieger. Een mooie gelegenheid om te proeven aan de vibe van het kitesurfen!

Meer info en aanmelden vind je bij de Willem Hooft Foundation

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: